Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili hapis istemiyle açılan davadan karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:05

İstanbul Büyükşehir Belediye​ (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı döneminde, şartları oluşmayan bir firmaya ihale​ verdiği iddiasına dair, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 7 sanığın avukatlarının yanı sıra davaya müdahil olan İçişleri Bakanlığının avukatı hazır bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Davayla ilgili kararını açıklayan mahkeme, duruşmayı 20 Kasım 2024 tarihine erteledi.

CHP'DEN KARARA İLK TEPKİ

Mahkemenin erteleme kararına Cumhuriyet Halk Partisi'nden ilk tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kumpas davaları üzerinden siyasete yön verme çabalarına izin vermeyeceklerini vurguladı. Günaydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu ihaleye yönelik Danıştay'ın soruşturma izni vermemesine yönelik kararına rağmen 2022'de iddianame düzenlendi. Yani ihaleden 7 yıl sonra iddianame hazırlandı. Başlayan duruşmalar çerçevesinde bugüne kadar 2 bilirkişi raporu geldi. Bu raporlarda herhangi bir kamu zararı tespit edilmediği gibi, konuyla ilgili Sayın İmamoğlu'nun herhangi bir dahli olmadığı kaydedildi. Bu çerçevede bugünkü mahkemede, mahkeme başkanı bu bilirkişi raporlarını kaydetti, İçişleri Bakanlığının itirazını ise reddetti.