TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Şehit ve yaralılarımız var

nkara'da TUSAŞ'ın Kazan'daki tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. TUSAŞ'a yönelik bir terör saldırısı olduğu ve tesiste silahlı çatışma çıktığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Yerlikaya şehit ve yaralılarımızın olduğunu bildirdi. Üç teröristten 2'sinin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, rehinelerin olduğu iddia edildi. Son bilgilere göre TUSAŞ'ta ikinci bir patlama meydana geldi. Öte yandan patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 18:34

Son dakika haberine göre Ankara​'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kazan​'daki tesislerine bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Tesise canlı bomba​ saldırısı düzenlendiği belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 şehit, 14 yaralının olduğunu duyurdu.

Ayrıca 2 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinde yaptığı açıklamada, terör saldırısında 4 şehit 14 yaralı olduğunu duyurdu. 

DDM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.  Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika haberine göre "Konuyla ilgili takipteyiz açıklama yapacağız" denildi. Saldırıdan 2 saat sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olay yerine geldi. Bakan Yerlikaya'nın burada açıklama yapması bekleniyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan gelen açıklamalara göre şehit ve yaralıların olduğu bildirildi. Bakan Yerlikaya şu açıklamaları yaptı:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı​ sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

REHİNELER OLDUĞU İDDİASI VAR

Üç teröristten ikisinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan çatışmanın devam ettiği öğrenilirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve ekip sevk edildi. 

İKİNCİ BİR PATLAMA OLDU 

İlk patlamanın ardından yaklaşık 40 dakika sonra bölgeden ikinci bir patlama sesi geldi. Büyük panik yaşanırken, güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

İŞTE O TERÖRİST

TUSAŞ​'taki şehit ve yaralıların olduğu hain terör saldırısının faili olan teröristin fotoğrafı ortaya çıktı. Hain saldırının failinin sırt çantası ve elindeki silahla binaya giriş yaptığı görüldü. 

HAİNLER TAKSİYLE GELDİ

Hain saldırıyı gerçekleştirenlerin Ankara Kahramankazan Tesisleri'ne taksi ile geldiği görüntüler de ortaya çıktı.

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı açıklamada, "Terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır" denildi. 

ÖZEL HAREKAT BÖLGEDE!

TUSAŞ'a yapılan saldırı sonrası Özel Harekat ekipleri olay yerine geldi. Tesise giriş anı çevredekiler tarafından anbean görüntülendi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dakika bilgisinin sosyal medya hesabından duyurdu. Şehit sayısının arttığını belirten Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

ALİ YELİKAYA CANLI YAYINDA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hain saldırının yapıldığı TUSAŞ’ta basın açıklaması yaptı.

Yerlikaya şunları söyledi: "Kazan’da yerli ve milli savunma sanayimizin göz nuru TUSAŞ'a bir terör saldırısı düzenlendi. Bu saldırı duyulur duyulmaz süratle tüm kolluk kuvvetlerimiz buraya geldi. Biri kadın, biri erkek, olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi. Maalesef 4 şehidimiz,14 yaralımız var. Üçünün durumu ağır. Kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Hangi terör örgütün olduklarını kimlik tespitinden sonra paylaşırız. Cumhurbaşkanımıza ilk andan itibaren bilgi aktardık. Kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz."