Togg'un fişi mi çekildi? İmzalar sonrası dikkat çeken açıklama! 'Chery’nin Türkiye’ye adım atması...'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır BYD ile imzaların atıldığını ifade ederek 'izin başvuruları gerçekleştirildi' ifadelerini kullandı. Öte yandan Çinli otomobil şirket ile atılan imzalar sonrası Togg ile alakalı dikkat çeken bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 14:29

Çinli otomobil devi Chery, Türkiye'de yapmayı planladığı yatırım için önemli bir aşamaya geldi.

İsmini vermek istemeyen bir yetkili, Chery'nin Türkiye'de araç üretimi amacıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak yatırımın hangi ölçekte olacağı veya hangi modellerin üretileceği konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

CHERY'NİN TÜRKİYE YATIRIMI İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Türkiye, Avrupa’nın önde gelen otomotiv üretim merkezlerinden biri olarak, yurt dışından gelen yatırımları çekmeye devam ediyor. 2 milyon adetlik binek ve ticari araç üretim kapasitesine sahip olan Türkiye, bir süredir Çinli otomobil üreticileriyle üretim tesisi kurma konusunda temaslarını sürdürüyor. Chery'nin bu yatırımı, Türkiye'deki otomotiv sanayisinin büyümesine önemli katkılar sağlayabilir.

BYD'NİN 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM PLANI

Daha önce, bir başka Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye’de 1 milyar dolar yatırım yaparak yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip bir fabrika kurmayı planladığını açıklamıştı. Temmuz ayında duyurulan bu yatırımın ardından, Chery’nin de Türkiye’de yatırım yapmaya yönelik adımlar atması dikkat çekiyor.

CHERY, TÜRKİYE’YE ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYOR

Chery International Başkanı Zhang Guibing, geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Fatih Kacır ile bir araya gelerek Türkiye’deki yatırım planları hakkında görüşmelerde bulundu. Bu buluşmanın ardından Chery’nin Türkiye’de yatırım yapacağına yönelik beklentiler güçlendi.

"TOGG'UN FİŞİ Mİ ÇEKİLDİ?"

Prof. Dr. Uğur Emek, Chery'nin Türkiye'deki yatırım hamlesini değerlendirdi ve bu gelişmenin TOGG üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Emek, Chery’nin Türkiye’ye adım atmasının, yerli otomobil markası TOGG’a olumsuz yansıyabileceğini belirterek, "Anlaşılan TOGG’un fişi çekilmiş" ifadelerini kullandı.