Benzine zam geliyor! Pompaya yansıyacağı tarih belli oldu

Brent petrol fiyatları üç haftanın en düşük seviyelerini test ettikten sonra 72 dolar seviyesinde kaldı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre bu gece yarsından itibaren benzine zam gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 17:22

Orta Doğu’da sürekli yükselen risklerle beraber arz talep dengesizlikleri petrol​ fiyatlarının seyrini değiştirdi. Petrol piyasaları OPEC​ kararlarını ve Çin​ ekonomisindeki gelişmeleri yakından izliyor. Yurt içinde ise akaryakıt fiyatları yeniden değişecek. Bu geceden itibaren benzine zam gelmesi bekleniyor. 

PETROL PİYASALARI OPEC’E ODAKLANDI

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler altın fiyatları ile beraber petrol piyasalarını da etkiledi. Zayıf piyasa duyarlılığı ile petrol varil başına 70 dolara kadar düşerek son 3 haftanın en düşük seviyesine ulaştı. Libya​ petrol üretimini yeniden başlatma kararı aldı. Günde 1,2 milyon varil üreten Libya'nın üretimi, siyasi çatışma nedeniyle ağustos ayında 450.000 varilin altına düştü. 

Öte yandan OPEC+ ülkelerinin aralık ayında üretim artırma planlarını yerine getirmesi bekleniyor. Fiyatlar Çin’den gelen zayıf talebin etkisi ile baskı altında. Gözler OPEC ülkelerinin çarşamba günü yapacağı toplantılara çevrildi. 

BENZİNE ZAM

Öte yandan yurt içinde akaryakıt fiyatları de değişiyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre bu geceden itibaren benzin fiyatlarına 12 kuruşluk zam gelecek.