İsrail basını duyurdu, Lübnan halkı 'şokta!

İsrail jetleri bu sabah, Lübnan'a düzenlediği saldırıların ardından, yüz binlerce Lübnan vatandaşının cep telefonlarına Arapça mesajlar gönderildi. Mesajda, "Eğer Hizbullah silahlarının bulunduğu bir binadaysanız, binalardan uzak durun" uyarısı yapıldı. Bu durum, İsrail’in iletişim altyapısına da erişim sağlayabildiğini ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 12:33

Hizbullah, 30 Temmuz’da liderlerinden Fuad Şükür’ün suikasta uğramasının ardından intikam yeminleri ederek misillemelerde bulunacağını duyurmuştu. Bu tarihten itibaren, sınır hattında düşük yoğunluklu çatışmalar giderek tırmandı. Son haftalarda, Hizbullah’a ait çağrı cihazlarının ve telsizlerin eş zamanlı patlaması sonucu birçok üyesinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

İsrail, 20 Eylül’de Hizbullah’ın önemli komutanlarından İbrahim Akil’i Beyrut’ta hedef alarak, 15 Hizbullah üyesinin yanı sıra 30 sivilin de hayatını kaybetmesine yol açan bir hava saldırısı düzenledi. Hizbullah, buna karşılık Pazar günü sınırın 50 kilometre derinliğine füze saldırıları gerçekleştirdi ve Hayfa’daki stratejik hedeflere yönelik saldırılar düzenledi.

Son olarak ise İsrail medyası ordunun Lübnan'daki yüz binlerce insanın telefonuna yazılı mesaj gönderdiğini aktardı, telefonlara gelen Arapça mesajlarda 'Eğer Hizbullah silahlarının bulunduğu bir binadaysanız, bir dahaki duyuruya kadar binalardan uzak durun' yazıyordu. Bu hamle, İsrail'in Lübnan'daki cep telefonu hatlarına erişimi olduğunu gösteriyor.