Galler’in Abergavenny kasabasındaki Marmaris Kebab House’ta yaşanan gıda zehirlenmesi vakaları, shigella bakterisinin sebep olduğu bağırsak enfeksiyonlarıyla ilişkilendirildi. Olayın ardından işletme sahipleri Sami Abdullah ve Hassan Saritag, gıda güvenliği standartlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle mahkemeye çıkarıldı.
Salgın sırasında yaşadığı sağlık sorunlarının ardından 11 yaşındaki bir çocuğa tip 1 diyabet teşhisi kondu. Diğer mağdurların ise kusma, yüksek ateş, şiddetli mide krampları ve kanlı ishal gibi ciddi semptomlar gösterdiği belirtildi
Soruşturma sonucunda, bağırsak enfeksiyonuna neden olan shigella bakterisinin bulaştığı yiyeceklerin paket servisle bağlantılı olduğu tespit edildi. Zehirlenmelerin, yıkanmış ve yıkanmamış sebzelerin ayrılmaması nedeniyle lahana salatasına bulaşan bakteriden kaynaklanmış olabileceği öne sürüldü. Ancak kesin bir neden tespit edilemedi.
İşletmenin, olayın ardından el değiştirdiği öğrenildi.
Newport Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Abdullah ve Saritag, güvenli olmayan gıda satışı, gıda güvenliği prosedürlerini uygulamama ve işletmenin yeni sahiplerini kaydettirmeme suçlarından mahkûm edildi. Abdullah 2 bin sterlin, Saritag ise 3 bin 65 sterlinlik para cezasına çarptırıldı. Ayrıca her ikisinin de 2 bin 792 sterlin tutarında masraf ödemesine karar verildi.
Sanıkların avukatları ise müvekkillerinin yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu ve mağdurlardan özür dilediklerini belirtti.