Ulusal basında yer alan haberlere göre, 10 yılı aşkın süredir devam eden soruşturmanın ardından yılbaşında açılan Sarkozy ve 12 kişi hakkındaki davada savcılık, eski Cumhurbaşkanı'nın 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
İddianamede, Sarkozy ile yargılanan eski İçişleri Bakanı Claude Gueant hakkında 6, yine eski İçişleri Bakanı Brice Hortefeux hakkında 3, eski Bütçe Bakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinden milletvekili olan Eric Woerth hakkında 1 yıl hapis cezası talep edildi.
Sarkozy, soruşturma sürecinin başından bu yana hakkındaki suçlamaları reddediyor.
Sarkozy'nin, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi yönetiminden yasa dışı maddi destek almakla suçlandığı dava ocak ayında görülmeye başlanmış ve eski Cumhurbaşkanı'nın 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği ifade edilmişti.
Sarkozy, yolsuzluktan yargılandığı "telekulak" davasında Aralık 2024'te 1 yıl ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Sarkozy'nin 1 yıllık hapis cezasını evde elektronik kelepçeyle geçirmesine ve 3 yıl seçilme hakkından mahrum bırakılmasına hükmedilmişti.