Bursaspor'dan 3. Lig’de Süper Lig kadrosu!

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak Bursaspor’da transfer tahtasının açılmasıyla 2,5 yıl aradan sonra oluşturulan kadro buram buram Süper Lig kokuyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 13:53

Ligin çok üstünde bir kadroya sahip teknik direktör Pablo Martin Batalla idaresindeki Yeşil Beyazlılar’ın yeni sezon oyuncuları arasında 7 ismin Süper Lig deneyimi var.

OYUNCULAR LİGİN ÇOK ÜSTÜNDE

2,5 yıl aradan sonra transfer tahtasını açan ve 16 yeni oyuncuyla sözleşme imzalayan Bursaspor 3. Lig’in çok üstünde bir kadro oluşturdu. Enes Çelik başkanlığındaki yönetim kurulu tahtanın açılmasının ardından ülke futbolunda söz sahibi bir çok oyuncuyu renklerine bağladı. Pablo Martin Batalla idaresindeki Yeşil Beyazlı takımın kadrosunda halen daha önce Süper Lig deneyimi yaşamış 7 futbolcu yer alıyor. Söz konusu oyuncuların 6’sını Yeşil Beyazlı kulüple yeni sözleşme imzalayan isimler oluşturuyor. Bunların birçoğu kariyerlerinin büyük bir kısmını Süper Lig’de mücadele ederek geçirdi.

REKOR MUHAMMET DEMİR’DE

Bursaspor’un kadrosunda Süper Lig deneyimi en fazla olan isim kariyerinin tamamını en üst ligde geçiren Muhammet Demir. 32 yaşındaki krampon 280 Süper Lig maçında forma giydi. Muhammet Demir aynı zamanda A Milli Takım’da da 2 kez görev yaptı. Bursaspor’a geri dönen oyunculardan Musa Çağıran 265 Süper Lig maçında oynadı. Ahmet İlhan Özek 177 kez Süper Lig maçına çıkarken, A Milli Takım formasını da 5 maçta terletti. İlhan Depe 126 Süper Lig maçında ter döktü. Mücahit Can Akçay 17 maçta Süper Lig deneyimi yaşadı. Taha Can Velioğlu ve kadroda bulunan Furkan Emre Ünver de birer kez Süper Lig’de maç oynadı.