Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu için dikkat çeken öneri: Cazibe merkezi olacak

Bursaspor'un Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu'nun dışa bakan kapalı mekanlarının cazibe merkezine dönüştürülmesi için dikkat çeken bir öneri geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 15:30

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Ocak Salı günü saat 16.00’da yaptığı toplantıda Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu ile ilgili dikkat çeken bir öneri görüşüldü.

Toplantıda; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından 'Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu'nun kapalı mekanlarında vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla gençlik merkezleri, kütüphane, dijital müze gibi projeler yapılması' hakkında hazırlanan rapor ele alındı.

Hazırlanan önergede, "Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu şehrimizin batıya doğru hızla büyümesi ile birlikte konutu olarak Bursa'nın tam göbeğinde bulunmaktadır. Gerek etrafında bulunan nüfus potansiyeli gerek bulunduğu losyonunun yeni cazibe merkezlerin ev sahipliği yapması sebebiyle stadyumun daha aktif kullanılması kanaati oluşmuştur. Stadyumun dışa bakan kapalı mekanlarının gençlik merkezi, kütüphane ve dijital müze olarak değerlendirilmesi hem yapıyı canlı hale getirecek hem yeni bir Cazibe Merkezi oluşturacak hem de vatandaşlarımıza özellikle gençlere nitelikli bir hizmet sunulmuş olacaktır. Stadyumun konumu, çevresi, kullanılabilir alanları ve tılaşım hatlan göz önünde alındığında projenin uygulanabilirligi, vatandaşlarımızın hizmete ulaşma kolaylığı ve yapının canlı bir biçimde yaşatılması projeyi uygulanabilir kılmaktadır. Konuyla ilgili önergenin değerlendirilmek üzere Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havalesini arz ederim.' ifadeleri yer aldı.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu yapılan inceleme sonucunda şu açıklamada bulundu:

Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadytunu'nun dışa bakan kapalı mekanlarının gençlik merkezi, kütüphane ve dijital müze olarak değerlendirilmesinin hem yapı, canlı hale getirecek hem de yeni bir Cazibe Merkezi oluşturacak hem de vatandaşlarımıza özellikle gençlere nitelikli bir hizmet sunulmuş olacağından: Stadyumun konumu, çevresi, kullanılabilir alanları ve ulaşım hatlan göz önünde alındığında projenin uygulanabilirliği, vatandaşlanmızın hizmete ulaşma kolaylığı ve yapının canlı bir biçimde yaşatılması projeyi uygulanabilir kılmakla olduğundan Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu'nun dışa bakan kapalı mekanlarının gençlik merkezi, kütüphane ve dijital müze olarak değerlendirilmesinin komisyonumuzca uygun olacağı görüşüyle raporumuzu Büyükşehir Belediye Meclisin sunarız." 

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun, stadyumun kapalı mekanlarında vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla gençlik merkezleri, kütüphane, dijital müze gibi projeler yapılması ile ilgili raporu oybirliği ile kabul edildi.