Yenidoğan çetesinin ardından Bursa'da yanlış rapor skandalı! Akciğeri sönen hasta hayatını kaybetti

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yanlış teşhis sonucu sonrası ciğerine müdahale yapılan hasta hayatını kaybetti. Yanlış müdahalenin hasta filmlerinin karışmasıyla gerçekleştiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 12:39

Türkiye, 'yenidoğan bebek çetesi' nedeniyle ayaktayken bir skandal haberi de Bursa'dan geldi.

Nöbetçi Gazete Yazarı Lale Akasoy, bugünkü, "Ve korkulan oldu! O raporlar yüzünden ölenler var..." başlıklı yazısında nefes almakta zorluk çeken koah hastası bir vatandaşın Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ölümüne neden olan ihmali duyurdu.

İddiaya göre devlet hastanesinde çekilen Bilgisayarlı Tomografi'yi (BT) inceleyen alt taşeron firmasının anlaşmalı doktoru, hastanın filmine bakarak akciğerlerde sıvı birikmesi olduğunu söyledi.

Akasoy yazısında yaşanan skandalı şöyle aktardı:

 "Hastanın şikayetleri artınca da, kamuda görevli hekim acil olarak işlem başlatıyor...  Akciğerlerde biriktiği belirtilen sıvıyı doktor iğne ile çekiyor... Ancak, operasyondan sonra hasta ağırlaşıyor ve hayatını kaybediyor... Çünkü hastanın akciğerlerinde sıvı olmadığı için iğne batınca ciğer sönmüş... Acı olayın ardından hekim durumu araştırdığında hasta filimlerinin karıştığını tespit ediyor...Ayrıca, bir ilçe devlet hastanesinde hastanın çekilmiş olan ayrı BT’sinde akciğerlerde sıvı olmadığı da görüyor..."

Akasoy'un yazısının tamamını okumak için tıklayın.