Tramvay seferleri durunca Bursa Cumhuriyet Caddesi otoparka dönüştü!

T-3 nostaljik tramvay hattı, güzergahında bulunan tarihi binanın yanması sonucu oluşan yıkılma tehlikesi nedeniyle seferlerini durdurunca sürücüler Bursa'nın merkezinde yer alan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki raylara araçlarını park etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 11:20

5 Ağustos günü Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan metruk bir binada yangın çıktı.

Alevler kısa sürede tüm binayı sararken olay yerine itfaiye ekipleri, yangını yarım saat içinde kontrol altına aldı.

BURULAŞ, tramvay hattının üzerinde bulunan tarihi binanın yanması sonucu oluşan yıkılma tehlikesi nedeniyle, T3'ün seferlerini güvenlik sebebiyle geçici olarak durdurdu.

VATANDAŞ SORDU: NE ZAMAN DÜZELECEK?

Yangının üzerinden günler geçmesine rağmen seferlerin normale dönmemesine tepki gösteren bir vatandaş, sosyal medyadan BURULAŞ'a seslendi.

Vatandaş şu ifadelerle seferlerin ne zaman açılacağını sordu:

 "Peki ne zamana kadar binanın yıkılmasını mı yoksa yeniden tadilatını mı bekleyeceğiz? İncirli caddesi ve çevre sakinlerin en önemli ulaşım aracı. Özellikle yaşlıların çünkü dolmuş yok, otobüsler Yeşilyayla'da dolup İncirli'ye geldiğinde yolcuyu almadan geçiyor, tramvay bu caddenin tek kurtarıcısı. 

CADDE ADETA OTOPARKA DÖNÜŞTÜ

Bursa'nın tarihi hanlar bölgesinin kalbinde yer alan alan Cumhuriyet Caddesi, tramvay seferlerinin durmasını fırsat bilen sürücüler yüzünden resmen otoparka dönüştü.

Tramvay raylarına park eden araçlar yüzünden tarihi caddede çirkin görüntüler oluştu.