Öğrenciler ortada kaldı

Orhaneli'de taşımalı eğitim ihalesi yapılmayınca, köylerdeki onlarca öğrenci henüz okula başlayamadı. İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ihale ile ilgili sorumluluğun kendilerinde olmadığını savunurken, öğrenciler, köylerine 32 kilometre mesafedeki okula gitmek için her gün 10 lira ödemek zorunda kalıyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Rabia DENİZ

Bursa'da 530 bin öğrenci okullarına başlarken, eğitim öğretimdeki sancılar ise devam ediyor. Orhaneli'ne bağlı Fadıl ve Sırıl köylerindeki öğrenciler taşımalı eğitim sistemi mağduru oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri için 2012-2013 taşıma ihalesini tamamlamayınca fatura öğrencilere kesildi. Fadıl ve Sırıl köylerinde bulunan 26 öğrenci, köylerine 32 kilometre uzaklıktaki okula gitmek için her gün 10 lira ödüyor. Maddi durumu iyi olmayan aileler ise çocuklarını okula gönderemiyor. Okula gidemeyen öğrenciler, arkadaşlarından geri kalmamak için evde ya da parklarda ders çalışıyor. İhaleyi kim yapacak İlçe Milli Eğitim Müdürü Recai Albay, ihale süreciyle ilgili tartışmalı konuda topu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atarken, taşımalı eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Barca ihalenin ilçe müdürlükleri tarafından yapıldığını belirtti. İlkokulların ihalesinin tamamlandığını belirten Orhaneli Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Tayır, ortaokul ve lisedeki taşıma ihalesinin 4 Ekim'de yapılacağını söyledi. Veliler tepkili Taşımalı eğitimin uygulanmaya başlamasından bu yana her yıl aynı sorunları yaşadıklarından yakınan veliler, ihalenin yapılmayarak kendilerinin ve çocuklarının mağdur edilmesine ateş püskürdü. Çocuklarının eğitimlerinden geri kalmaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Vehbi Macik, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradığımızda net bir cevap alamıyoruz. Okulların 17 Eylül'de başlayacağı belliydi. Bu kadar öğrenci neden mağdur ediliyor? Kendi sorunumuza kendimiz çözüm buluyoruz. Komşu köyle birlikte bir minibüs kiralayarak, mazot parasını vererek öğrencilerimizi okula gönderiyoruz. Bazı veliler ise maddi imkanları olmadığı için öğrencilerini okula yollamama kararı aldı" diyerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.  

Okula gidemeyen öğrenciler, arkadaşlarından geri kalmamak için evde ya da parklarda ders çalışıyor.

Veliler,  çocuklarının eğitimden geri kalmaması için komşu köyle birlikte bir minibüs kiralayarak, öğrencileri okula gönderiyor.