Mahkeme duyurdu: Bursa'daki o evin mirasçıları aranıyor! Eğer bulunamazsa...

Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yıldırım ilçesindeki bir evin ulaşılamayan miraşçıları için duyuru yayımladı. Eğer mirasçı vatandaşlar bulunamazsa evin mülkiyeti hazineye devredilecek. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 14:56

Bursa'da görülen gaipliğe karar verilmesi davası hakkında karar çıktı.

Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yıldırım İlçesiSelimzade Mahallesi4100 ada18 parsel hissedarlarının gaipliği hakkında  tebliğ yayımladı.

Yayımlanan tebliğde şu ifadeler kullanıldı:

Davacı, Maliye Hazinesi tarafından davalı (Kayyım) Bursa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü hakkında mahkememize açılan Tapu İptali ve Tescil (Gaiplik Nedeniyle Hazine Adına Tecil) davası nedeni ile; Mahkememiz dosyasında Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Selimzade Mahallesi 4100 ada 18 parsel sayılı taşınmazın hissedarları olarak görünen fakat adresi ve varisleri tespit edilemeyen Yusuf oğlu Mehmet, Yusuf oğlu Abdullah ve Yusuf kızı Fatma mirasçılarına tüm araştırmalara rağmen ulaşılamadığı, bu kişilere 10 yılı aşkın bir süredir Bursa 2. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2011/1323 esas, 2011/3135 karar sayılı ilamı ile Bursa Defterdarı Metin Otak'ın kayyım olarak atandığı, hazine tarafından Türk Medeni Kanunun 588. Maddesi gereğince tapu hissedarları Yusuf oğlu Mehmet, Yusuf oğlu Abdullah ve Yusuf kızı Fatma' ya ait nüfus kayıtlarının olmadığı, kim oldukları ve adreslerinin yapılan tüm araştırmalara rağmen tespit edilemediği, yine bugüne kadar kendilerinden haber alınamadığı, yaşayıp yaşamadıklarının bilinemediği, tapu hissedarları Yusuf oğlu Mehmet, Yusuf oğlu Abdullah ve Yusuf kızı Fatma'nın hayat ve mematından bilgisi olanların iş bu ilan tarihinden itibaren 6 ay içerisinde mahkememiz dosyasına bildirmeleri, aksi halde TMK 32 ve 33 maddesi gereğince gaipliklerine karar verileceği, ayrıca hak iddia edenlerin, ilgi ve alakası olanların ilan tarihinden itibaren 6 ay içerisinde mahkememize müracaatları, aksi takdirde TMK 588. maddesi uyarınca gaipliklerine karar verilerek tapu hissedarları Yusuf oğlu Mehmet, Yusuf oğlu Abdullah ve Yusuf kızı Fatma' nın mirasının devlete geçeceği ilan olunur.

Dava konusu taşınmaz gaipliği istenilen tapu maliki: Bursa ili, Yıldırım ilçesi Selimzade Mahallesi 4100 ada 18 parsel sayılı taşınmazın hissedarları Yusuf oğlu Mehmet, Yusuf oğlu Abdullah ve Yusuf kızı Fatma.