İflas söylentisi sonrası yağmalamaya kalkmışlardı: Bursa'daki dev firmaya mühlet verildi! Konkordato...

İflas söylentisi üzerine yağma girişimine maruz kalan Bursa'nın mobilya üssü İnegöl'deki Enis Koltuk Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'ne tanınan konkordato mühleti uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 09:07

Ekonomik sorunlarla boğuşan Bursalı firmalar, konkordato ilan etmeye devam ediyor.

Sık sık konkordato ve iflas haberleriyle gündemden düşmeyen Bursa'nın mobilya üssü İnegöl'deki bir firma ile ilgili yeni karar alındı.

MAHKEME MÜHLETİ UZATTI

Faaliyetlerine 1993 yılında başlayan Enis Koltuk Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, borçları nedeniyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurup konkordato ilan etmek zorunda kalmıştı.

Şirketin mali durumunu inceleyen mahkeme, 23 mayıs itibarıyla 3 aylık geçici konkordato mühleti verilmesine hükmetmişti.

Verilen sürenin dolmasıyla mahkeme, firmanın geçici konkordato mühletini 2 ay daha uzattı.

Mahkemeden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Davacılar Enis Koltuk Mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;  davacılara 23/05/2024 tarihli tensip kararlarıyla birlikte verilen üç aylık geçici konkordato mühletinin 23/08/2024 tarihinden itibaren iki (2) ay süre ile uzatılmasına karar verilmiştir.

Geçici mühletle birlikte verilen tedbirler halen yürürlüktedir. Bu kapsamda İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde verilen ihtiyati tedbir kararları geçerliliğini korumaktadır.

Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.

Kesin mühlet hakkındaki kararın geçici mühlet içinde verilmesi gerektiğinden 16/10/2024 günü saat 13:50 itibariyle duruşma yapılmasına karar verilmiştir.

Konkordato Komiseri Engin Dinçeli'nin komiserliği halen devam etmektedir.

Duruşma Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacaktır. İsteyen alacaklıların duruşmaya katılmaları mümkün olduğu ilan olunur.

EN ÇOK KOLTUK TAKIMI ÜRETEN FİRMA

1993 yılından bu yana mobilya üretimi içinde bulunan firma, 2001 yılından itibaren koltuk takımı üretmeye başladı. 12 bin metrekare kapalı alanlı tesisiyle İnegöl’ün en çok koltuk takımı üreten firması. 43 farklı modeli aynı anda üreterek 30 ülkeye ihracat yapıyor.

YAĞMA GİRİŞİMİ

Bursa-Ankara kara yolu üzeri İnegöl girişinde faaliyette bulunan koltuk fabrikası, iflas söylentisi üzerine alacaklılar tarafından yağma girşimine maruz kalmıştı.

İhbar üzerine olay yerine sevl edilen çok sayıda polis ekibi, fabrikanın mağaza ve deposuna girerek içeride bulunan koltukları TIR'lara yüklemeye başlayan şahısları engellemişti.