Güneybudaklar’da hayır etkinliği

Bursa'nın dağ ilçelerinde biri olan Güneybudaklar Köyü, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “hayır” etkinliği düzenlenen coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:41

Uludağ’ın eteklerinde yer alan kuruluş tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan Güneybudaklar Köyü, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Hayır” etkinliği düzenlenen coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bu anlamlı etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, AK Parti İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Mustafa Yavuz, Osmangazi Muhtar Derneği Başkanı Burhan Mandacı, Seferi Işıklar Köyü Basın Sorumlusu Ramazan Deniz, Güneybudaklar Köyü Muhtarı Ali Öztürk, Güneybudaklar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekeriya Oruç ile bazı muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Güneybudaklar Köyü sokakları, Osmangazi Belediyesi Mehteran Takımı’nın söyleyip çaldığı marşlar ve şarkılarla adeta inledi. Coşku dolu görüntülerin yaşandığı “Hayır” etkinliğinde misafirlere pilav, kavurma ve ayran ikramı yapıldı. Etkinlikte konuşan Başkanı Erkan Aydın, Uludağ yamaçlarında yer alan tüm köylerine beledinin yetki ve imkanları doğrultusunda her türlü desteği vereceklerini eksikliklerin de en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Güneybudaklar Köyü Muhtarı Ali Öztürk, Güneybudaklar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekeriya Oruç ise, kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür ederek, “Birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yok. Hayır etkinliğimizde gerçekleştirdiğimiz gelir ile hem bu yıl hem de gelecek yıl düzenlenecek etkinliklerde kullanacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’de Güneybudaklar Köyü Hayır etkinliğine çiçek ve mesaj göndererek destek oldu.