Fidansoy'dan Bursa'daki halk lokantalarına ekmek ve su eleştirisi: Bu kadar zor mu?

Bursa'da belediyeler tarafından açılan halk lokantalarında ekmek ve su konusundaki sınırlamaları eleştiren BURULAŞ'ın eski genel müdürü Levent Fidansoy, "Esnaf lokantalarındaki gibi kutularda bol dilim ekmeği masaya koymak bu kadar zor mu? Ayrıca suyu pet/plastik şişe yerine bardakta sunup, vatandaşların sebilden istedikleri kadar almasını sağlamak hem çevre kirliliğini önler hem de daha uygun maliyetli olur." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:50

Fidansoy, Haberyum'da kalem aldığı, "Empati ve Verimli Çözümler" başlıklı yazısında kent, halk ve semt adlarıyla açılan lokantalara değindi.

"DÜŞÜK GELİRE SAHİP VATANDAŞLAR BOL EKMEK TÜKETİYOR"

Söz konusu lokantaların genellikle düşük gelire sahip olan ve normal lokantalara bütçesi yetmeyen vatandaşlara hitap ettiğini belirten Fidansoy, "Bu kesimin yemek alışkanlıkları ise sulu yemekler, bol ekmek, biraz yağlı ve lezzetli geleneksel yemekler ve bol su. Ancak görüyoruz ki, ekmek konusunda sınırlamalar var. Küçük bir ekmekle yetinilmesi bekleniyor ve fazlası için ek ücret talep ediliyor. Su da küçük plastik kaplarda ve miktarı oldukça az. Esnaf lokantalarındaki gibi plastik kutularda bol dilim ekmeği masaya koymak bu kadar zor mu? Ayrıca suyu pet/plastik şişe yerine bardakta sunup, vatandaşların sebilden istedikleri kadar su almasını sağlamak hem çevre kirliliğini önler hem de daha uygun maliyetli olur." dedi.

Bu önerilerden vatandaşın memnun kalacağını ifade eden Fidansoy, dinlenmediğinden yakındı.

Fidansoy'un yazısının tamamını okumak için tıklayın.