Erdoğan 'tahsile başlanacak' demişti: Bursa Nilüfer belediyesinin borcu ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, 'Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır' çıkışı sonrası Bursa Nilüfer Belediyesi'nin 1 milyar 421 milyon 568 bin 711 lira borcu olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 14:32

MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç sosyal medya hesabından Bursa Nilüfer belediyesinin borcunu açıkladı.

Karakoç açıklamasında 'Nilüfer Belediye Başkanlığı borç stoğunu sorgulamak adına verdiğimiz yazılı soru önergesine verilen cevabı daha önce ifade ettiğimiz gibi değerli vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

İşte Karakoç'un açıklamasının tamamı:

Nilüfer Belediye Başkanlığı borç stoğunu sorgulamak adına verdiğimiz yazılı soru önergesine verilen cevabı daha önce ifade ettiğimiz gibi değerli vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Geçtiğimiz dönemlerde defalarca vurgu yaptığımız malî disipline, gayrimenkullerin satışına rağmen ortaya çıkan tabloyu, ödenemeyen kıdem tazminatlarıni, mazbata tarihi ile Haziran 2024 arası borçlanma miktarını ve de toplam 1.421.568.711 TL'lik borç toplamını kamuoyunun bilgi ve değerlendirmesine arz ediyoruz.

Buradan yola çıkarak ifade etmek gerekirse; Bir çok konuda olduğu gibi malî açıdan da Nilüfer'de işler iyi gitmiyor.

İŞTE O TABLO

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan AK Parti'nin bugün gerçekleştirilen TBMM Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullanmıştı; 

Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.