Bursalılara BursaKart tuzağı! BURULAŞ uyardı: Hukuki işlem başlatıldı

BURULAŞ'ın adını kullanarak sosyal medya hesapları açan dolandırıcıların, Bursalıları sahte kampanyalarla ağzına düşürmeye çalıştığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan BURULAŞ yetkilileri, vatandaşları söz konusu hesaplara itibar etmemesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 15:53

Dolandırıcılar, Bursa'da toplu taşımaya yapılan zam sonrası vatandaşları ucuz ve ücretsiz kart kampanyalarıyla soymak için sahte sosyal medya hesapları açtı.

Sosyal medya platformlarına reklam veren dolandırıcılar, BURULAŞ'ın ismi ve logosuyla yaptıkları paylaşımlarla binlerce Bursalıyı tuzağa düşürmeye kalktı.

BURULAŞ UYARDI: HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI

Yapılan paylaşımların altına kendi açtıkları sahte hesaplarla yorum yazan dolandırıcılar, BURULAŞ'ı alarma geçirdi.

BURULAŞ'tan yapılan açıklamada, resmi hesaplar dışında hiçbir kaynağa itibar edilmemesi gerektiği, dolandırıcılık girişimlerine karşı hukuki işlem başlatıldığı bildirildi.

İşte BURULAŞ'ın yaptığı açıklama:

Değerli Bursa halkı, son günlerde, BURULAŞ'ın adı ve logosu kullanılarak oluşturulan sahte sosyal medya hesapları üzerinden toplu ulaşım kartlarma dair yanlış bilgiler paylaşılmakta ve dolandırıcılık girişimlerinde bulunulmaktadır.

Bu kişiler, menfaat temin etmek amacı ile yanıltıcı bilgiler vererek mağdur etmeye ve haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Konu ile ilgili gerekli hukuki işlemler tarafımızca başlatılmıştır. 

BURULAŞ olarak, siz değerli vatandaşlarımın bu tür sahte sayfalara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Kurumumuzun resmi duyurulan yalnızca BURULAŞ'ın resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden yapılmaktadır. 

Dolandırıcılık girişimine maruz kaldığınızı düşünüyorsanız veya şüpheli bir sayfa fark ederseniz, vakit kaybetmeden Emniyet birimlerine başvurmanızı önemle rica ederiz.

Güvenliğiniz bizim için her zaman önceliklidir.  Dolandırıcılara karşı dikkatli olun, sadece resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenin.