Bursalı muhtardan ruhsatsız çimento santrali isyanı: Tanrıya havale ediyorum

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Altınşehir mahallesi muhtarı Melahat Şanal, 10 kez mühürlenip tekrar zehir saçan kaçak beton santraline isyan etti. Şanal, "Gücümüz yetmiyor, çok büyükler. Bütün siyasiler ile ilişkileri var. Tanrıya havale etmekten başka bir yol yok şu anda." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 12:18

Ruhsatsız olarak çalışan kanun tanımaz çimento tesisi, etrafa saçtığı toz nedeniyle halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Spor alanı olarak belirlenen bir kamu arazisine, ruhsatsız ve izinsiz bir şekilde kurulan çimento tesisi 10. kez mührü kırdı.

Bütün yasal yolları deneyip bir sonuç elde edemeyen Altınşehir mahallesi muhtarı Melahat Şanal, bursahakimiyet.com.tr'ye konuştu.

"KAÇAK TESİSİ MÜHÜRLEMEYE DOYAMIYORUZ"

"Değişen bir şey yok. Tuz kokmuş artık. Bütün kurumlar ıslık çalarak yukarıya bakıp görmezden gelmeye devam ediyor. Cevap veren yok. Kaçak tesisi mühürlemeye doyamıyoruz." diyen Şanal tesisin 10. kez mühürlendiğini söyledi.

"BÜTÜN SİYASİLER İLE İLİŞKİLERİ VAR"

Tesisi işletenlere güçlerinin yetmediklerini ifade eden Şanal, "Daha ne yapalım. Çok büyükler . Bütün siyasiler ile ilişkileri var. Taaa yukarılara kadar. 1 sene oldu. Hunharca havayı kirletmeye, sağlığımız ile oynamaya para hırsıyla devam ediyorlar. En acısı da  ne biliyor musunuz yeraltı sularını kaçak ve hunharca kullanmaya devam ediyorlar. Üç mahallenin altını oyuyorlar. Öyle böyle değil. Bir yılda belki de bir baraj dolusu suyumuzu çaldılar. Nerdesiniz, niye yer yerinden oynamıyor. Kentimiz bu kadar sahipsiz mı?" dedi.

"TANRIYA HAVALE ETMEKTEN BAŞKA BİR YOL YOK"

Halkın hiçbir şeye ses etmediğinden yakınan Muhtar Şanal, "Tarikatlar sarmış etrafınızı. Hiç mi umrunuzda değil. Kimse gelip sizi kurtarmaz. Ses çıkaracaksınız. Yer yerinden oynayacak. Meclis toplantılarında "Aldığımız kararlar kentimize hayırlı olsun" selefileri ne kadar itici biliyor musunuz? Daha ne olmasını bekliyorsunuz. Milletvekilleri ne işe yarar. Hangi derdimize derman olmuşlar. Gaz almaktan sönümlemekten başka ne iş yaparlar. Üzgünüm hem de çok. Tanrıya havale etmekten başka bir yol yok şu anda." ifadelerini kullandı.