Bursalı emekçilerden Büyükşehir Belediyesi'ne çek isyanı!

Bursalı emekliler, Kurban Bayramı öncesi artan fiyatlara ve hayat pahalılığına rağmen 2 bin TL'lik destek çeki dağıtan Büyükşehir Belediyesi'ni şikayet etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 12:47

Bursalı emekliler, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni 2 bin TL olarak açıklanan bayram ikramiye çeklerine isyan etti.

Adana Ceyhan Belediyesi’nin emekliler için 5 bin TL olan seçim taahhüdünü artan pahalılık ve enflasyon nedeniyle 7 bin TL’ye çıkarması ve hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmasının ardından Bursalı emekliler de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i adeta topa tuttu.

Seçim öncesi emeklilere 2 bin TL yardım sözü veren Başkan Mustafa Bozbey’i “Nerede sözünüz”, “Bursa böyle mi gülümseyecek” ve “Emeklilere bunu reva görüyorsunuz” diyerek eleştiri yağmuruna tuttular.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Bursalı emekliler, Bozbey’i bayram çekleri ve sosyal belediyeciliğin gerekliliğini ve bulunduğu makamın hakkını vermeye davet ettiler.

Emekli bir vatandaş, “En ucuz kurban 22 bin lira, maaşınızın tamamını verseniz yine de kurban kesemezsiniz. Milletvekillerine verdikleri maaşı biz emeklilerle bir ay değişelim, geçim nasılmış görsünler. 10 bin lira maaş alan insanlar var o maaşla geçinen insanların halini düşünsünler” dedi. Bir başka vatandaş da “Tayyip Erdoğan '3 çocuk yapın' diyor. 3 çocuğu neye yapacağız biz? Ben çocuklarımı evlendiremiyorum ki” diye konuştu.