Bursa Yunuseli Havaalanı hakkında flaş gelişme! Fidansoy'dan 'peşkeş' çıkışı: BURULAŞ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi BURULAŞ, Yunuseli Havaalanı'ndaki faaliyetlerini sonlandırdı. Söz konusu gelişme hakkında konuşan BURULAŞ'ın eski genel müdürü Levent Fidansoy, "Havaalanı birilerine peşkeş mi çekilecek?" dedi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 10:13

Bursa'nın göbeğinde bulunan Yunuseli Havaalanı hakkında yeni bir karara imza atıldı.

Yenişehir Havalimanı'nın yapılmasının ardından 2001 yılında sivil havacılığa kapatılan Osmangazi ilçesindeki Yunuseli Havaalanı, 16 yıl aradan sonra dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin girişimleriyle yeniden hizmete açılmıştı. 4 hangar ve 30'dan fazla uçağa ev sahipliği yapan 1400 metre uzunluğundaki ve 32 metre genişliğindeki Türkiye'nin ilk iniş pisti olarak da bilinen havaalanında, özel kuruluşlar tarafından verilen eğitim uçuşlarının yanı sıra zaman zaman sosyal, kültürel ve sportif etkinlik de yapılıyordu. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde el değiştiren belediye yönetimi, Yunuseli Havaalanı'ndaki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. 

FİDANSOY: BİRİLERİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

FidansoyBURULAŞ'ın, Yunuseli Havaalanı'ndan çekilme kararı hakkında konuştu.

Söz konusu gelişmeyi yorumlayan Fidansoy, "18/09/2024 tarihinde BURULAŞ Yunuseli Havaalanı şubesini kapatmış. Yani buradaki faaliyeti sona ermiş. Ne yapılmak isteniyor? Havaalanı birilerine peşkeş mi çekilecek?" ifadeleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

BURULAŞ ise henüz alınan karar hakkında açıklama paylaşmadı.

ALİNUR AKTAŞ: ARAZİ HAZİNEYE AİT

Dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşBüyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Şubat ayı olağan toplantısında Yunuseli Havaalanı’nın yer aldığı 1430 dönümlük arazinin birilerine peşkeş çekileceğine dair iddialar hakkında konuşmuştu.

Söz konusu alandaki yetkinin zannedildiği gibi kendilerinde değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu söyleyen Aktaş, “Arazinin tamamı hazineye ait. Hazine ise Milli Emlak’tır. Milli Emlak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bir birimdir. Dolayısıyla 1430 dönümlük alanın tamamı bakanlığa ait. Bizim mülkiyetimizde değil” ifadelerini kullanmıştı.