Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a '30 bin metrekarelik' yetki!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a iki mahalledeki 30 bin metrekarelik alan için protokol yapma veya sözleşme imzalama yetkisi verildi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 14:36

Yıldırım Belediye Meclisi, 2024-2029 seçim döneminin 5'inci olağan toplantısının 1'inci birleşimini yaptı.

Toplantıda iki mahalleyi ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı.

TEKLİF MECLİSE SUNULDU

AK Parti Grubu Meclis Üyesi İdris Şahintaş, ilçe sınırlarında kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için, Değirmenönü Mahallesi ile Karapınar Mahallesi'ndeki muhtelif ada ve parsellerde bulunan toplam 106 bin 902 metrekarelik alandaki belediyeye ait 30 bin 431 metrekarelik hissesi için teklif verdi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Gündeme alınarak mecliste görüşülen teklifin sonucunda; belediyeye ait 30 bin 431 metrekarelik hissenin; Kat karşılığı anlaşma yapmak, hasılat paylaşımı, herhangi bir yöntemle toplu konut, fabrika, ticari yapı vb. inşaatların yapılması ve yaptırılması için, kat karşılığı ve hasılat paylaşımı yapılamayacak ölçekteki küçük hisse ve parsellerin piyasa koşullarına göre gerektiğinde satış yolu ile gerçekleşmesini sağlamak amacıyla kat karşılığı oranının belirlenmesi için yüklenici firmalar ve Yıldırım Kültür İnşaat Gıda Turizm San. Tic. A.Ş ile protokol yapmak veya sözleşme imzalamak hususlarında Belediye Başkanı Oktay Yılmaz' a ve Encümene yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.