Bursa'yı zehirlediği için ceza alan firmaların adı açıklanmıyor!

Bursa'nın havasını ve suyunu kirlettiği için ceza alan firmaların adlarının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu dolayısıyla paylaşılamayacağı açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesine ürünlerinde domuz etine rastlandığı gerekçesiyle Köfteci Yusuf'u dahil etmişti.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 09:58

Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Bursa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, tüm tepkilere rağmen zehir kusan fabrikalara önemli bir yaptırım uygulamıyor.

Defalarca gündeme taşınan ve vatandaşlar ile yerel yöneticilerin görüntülerle ispat ettiği, zehir salınımına karşı harekete geçmeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılan bir şikayete şoke eden cevap verdi.

DOĞAYI KATLEDENLERİN İSMİ GİZLENİYOR

Bursa Şehir Gazetesi'nden Ayşe Candan'ın haberine göre; CİMER’e yapılan bir şikayete yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2023 yılında 29 Milyon 689 lira, 2024 yılında ise 48 milyon 48 bin lira ceza yazıldığını bildirdi. Ancak bakanlık, kimlerin çevreyi kirlettiğini ve hangi firmalara bu cezaların kesildiğini açıklamadı. Bakanlık, isimlerin kişisel verileri koruma kanunu dolayısıyla gizlendiğini bildirdi.