Bursa Osmangazi Belediyesi'nden 'Kemal Sunal'lı paylaşım: Afrika’nın çöllerinde miyiz?

Osmangazi Belediyesi, sıcaktan kavrulan Bursa'da hayvanların susuz bırakılmaması için dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 11:07

Osmangazi Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından, "Bursa’da mıyız? Afrika’nın çöllerinde mi? Belli değil" notuyla video paylaşımı yapıldı.

Yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı başrolünde Kemal Sunal'ın oynadığı Şark Bülbülü adlı filmdeki çöl sahnesinin yer aldığı videoyla, Bursa'yı etkisi altına alan kavurucu sıcaklara atıf yapıldı.

Söz konusu videoda, "Bursa’da mıyız? Afrika’nın çöllerinde mi? Belli değil. Sıcaktan yanıyoruz... O'nlar da yanıyor...  Bu sıcak günlerde hayvan dostlarımızı da unutmayalım " ifadeleri kullanıldı.

HAYVANLAR SUSUZ KALIRSA NE OLUR?

Uzmanlar, başta uzun süre susuz kalan kuşlar, kedi ve köpekler olmak üzere hayvanların derilerindeki elastikiyeti yitirdiğini ve bu dehidrasyonun onların bağışıklık sistemlerinin düşmesine, organlarının hızla tükenmesine sebep olduğunu söylüyor. Söz konusu nedenlerle hayvanlar aniden ölebiliyor.

VALİLİK UYARDI: GÜNLERCE SÜRECEK

Bursa Valiliği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini hatırlatarak, vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; ilimiz genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 6 C üzerinde seyretmesi ve önümüzdeki günlerde ilimizde en yüksek hava sıcaklığının 32-37 derece arasında olması beklenmektedir. Yüksek seyreden sıcaklıklar nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Geçerlilik Periyodu: 18.07.2024 - 15:00 / 22.07.2024 - 18:00."