Bursa Osmangazi Belediyesi eski meclis üyesinden çağrı: Ülkü Ocakları kapatılsın!

İYİ Parti Bursa Osmangazi Belediye Meclis eski Üyesi ve Grup Sözcüsü Büşra Şahin, Sinan Ateş cinayetini kastederek, "Ülkücü ülkücünün can yoldaşı, çelik zırhı, önündeki dağı olmayıp abisinin katili olacaksa kapatın gitsin." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 10:43

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame kapsamında 22 sanık Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Mahkeme, dava için duruşma günü belirleyecek.

Başsavcılık, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çukurambar semtinde Sinan Ateş'in silahla öldürüldüğü, beraberindeki Selman Bozkurt'un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı olaya ilişkin soruşturmayı tamamlamış, 22 şüpheli hakkındaki iddianameyi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

(İYİ Parti Bursa Osmangazi Belediye Meclis eski Üyesi Büşra Şahin)

17 KİŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

"ÜLKÜ OCAKLARI KAPATILSIN"

Sinan Ateş cinayetine ilişkin yaşanan gelişmelere tepki gösteren İYİ Parti Bursa Osmangazi Belediye Meclis eski Üyesi ve Grup Sözcüsü Büşra Şahin, sosyal medyadan dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

Şahin paylaşımında, "Ülkücü, milliyetçi, vatan, millet aşkıyla büyümüş ve tüm bu değerlerle yaşayan biri olarak söylemek istiyorum ki artık ‘Ülkü Ocakları’ kapatılsın. Ülkücü ülkücünün can yoldaşı, çelik zırhı, önündeki dağı olmayıp abisinin katili olacaksa kapatın gitsin. #SinanAteşİçinAdalet" ifadelerini kullandı.