Bursa'nın tekstil devi İnkişaf'tan kapasite artışı başvurusu! 9 milyon TL...

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren İnkişaf Demirtaş Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, kapasite artışı için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptı. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2024 10:54

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin 249 metrekare kapalı alanda kumaş boya, apre ve terbiye gibi alanlarda faaliyet gösteren İnkişaf Demirtaş Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi üretim kapasitesini artırmak için harekete geçti.

Dev firma; yıllık 5.610 ton olan kumaş boyama-apre kapasitesini 12.744 tona (yüzde 127), yıllık 1.22 ton olan kumaş terbiye kapasitesini 12.744 tona (yüzde 944) çıkarmak için yatırım yapma kararı aldı.

Tanesi 60 bin eurodan 4 adet 750 kilogramlık jet boyama makinası almayı planlayan firma, güncel kurla 9 milyon TL harcama yapacak.

Mevcutta 71 kişi çalıştıran firma, yeni yatırımla beraber 14 kişi daha istihdam edecek.

YANI BAŞINDA KONUTLAR BULUNUYOR

Fabrikanın yanı başında Demirtaş Dumlupınar Mahallesi bulunuyor. Konutların, proje alanına uzaklığı ise 45 metre...

NE KADAR SU HARCANACAK?

Tesiste gerçekleştirilen kumaş yıkama, terbiye, boyama ve baskı işlemleri sırasında kullanılan su ihtiyacı artacak.

Daha önce terbiye için günde 82 metreküp su harcanırken yeni projede 934 metreküp su harcanacak.

Boyama için ihtiyaç duyulan 334 metreküp su ise 849 metreküpe çıkacak

Toplamda 417 metreküp olan su kullanımı 1.784 metreküpe yükselecek.

BAKANLIK DUYURDU: SÜREÇ BAŞLADI

ÇEDFEM Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi, 165 sayfalık Proje Tanıtım Dosyası (P.T.D.) ile ÇED başvurusu yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ÇEDFEM tarafından hazırlanan P.T.D.'nin formatını uygun bularak ÇED sürecini başlattı.

Bakanlığın, ÇED başvurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Bursa il Osmangazi ilçe Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, Demirtaş Dumlupınar Mahallesi, Yıldız Sokak, No:5 mevkiinde İnkişaf Demirtaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirleti tarafından yapılması planlanan Kumaş Boya Apre Ve Terbiye Tesisi Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Bursa Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilir.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur." ifadeleri yer aldı.