Bursa'nın 55 yıllık dev firması Işıklar Mobilya hakkında kritik konkordato kararı!

Yarım asırdan fazladır Bursa'da faaliyet gösteren Bursa Işıklar Mobilya'nın konkordato davasında mühlet uzatıldı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 20:38

İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Altunizade mahallesinde inşa edilen Hilton Otelin mobilya ve dekorasyon işlerini alan firma, ödemeler konusunda sıkıntı yaşanınca ekonomik olarak çıkmaza girdi.

Mayıs ve Ağustos ayında iki kez geçici konkordato mühleti tanınan Bursa'nın dev firması Bursa Işıklar Mobilya Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında yeni bir karara imza atıldı.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, 25 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Bursa Işıklar Mobilya'ya 1 yıllık kesin mühlet verdi. 

Daha önce atanan Konkordato Komiseri Savaş Altan'ın görevinin devamına ve aylık ücretinin şirket mal varlığından karşılanmasına karar kılındı.

(Altunizade Suites Istanbul, Curio Collection by Hilton)

TARİH VERİLDİ: KONKORDATO SÜRECİ SONLANABİLİR

'BC Özel Eğitim ve Şam Yapı Adi Ortaklığın sözleşmenin feshi ve teminat mektubunun paraya çevrilmesi talebi hakkında bilirkişiler ve konkordato komiseri rapor hazırlayacak.

Hazırlanacak rapor denetlendikten sonra dava dosyasına sunulan tüm veriler de irdelenerek ara kararlar neticeye bağlanacak.

Mahkeme, kesin mühletin devam edip etmeyeceği hususunun belirlenmesi için duruşmayı 23 Ekim 2024 günü saat 13:55'e bırakılmasına karar verdi.

Bir mahkeme üyesi ise kesin konkordato mühleti verilmesi kararına karşı çıktı. Üye, söz konusu şirketin kesin mühlet kararı verilmesi gereken koşulları taşımadığını ifade etti.

DEV PROJELERDE ROL ALDILAR

Mobilya ile dekorasyon sektörünün öncü firmalarından Işıklar Mobilya'nın temelleri 1969 senesinde atıldı. Faaliyetlerini 1998 yılında Osmangazi kurulan şirketle büyüten Işıklar Mobilya, yüzü aşkın personeliyle perakendeye yönelik lüks mobilya imalatı ve taahhüt sektörüne özel üretim konusunda hizmet sağlıyor.

Firmanın yaptığı önemli işler arasında; Türkmenistan'daki Türkmenbaşı Uluslararası Limanı, Kıbrıs'taki Kaya Palazzo Luxury Casino Hotel, Suudi Arabistan'daki Yüksek Hızlı Tren Cidde İstasyonu, İstanbul'daki Wyndham Grand Levent Hotel, Bursa'daki Sheraton Hotel ve Bodrum'daki Mivara Luxury Resort & Spa yer alıyor.

(Türkmenbaşı Uluslararası Limanı)

(Yüksek Hızlı Tren Cidde İstasyonu)