Topraktan aldıkları numunenin çeşitli işlemlerden geçmesinin ardından çıkarılan mikro elementlerin raporunun çiftçiye verilmesinin ardından Gemlik Belediyesi'nin alanında uzman ziraat mühendisleri tarafından elementlerin miktarına göre atılacak ilaç, gübre ve tarım uygulamaları hakkında bilgi verildi.
"Bilimsel tarıma teşvik ettik"
Gemlik Belediyesi'nin kurduğu laboratuvarın Gemlik'ten ve çevresinden çok sayıda talep aldığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yapılan bu yatırımla çiftçileri bilimsel tarıma teşvik ettiklerini ve bu sayede her yıl milyonlarca liranın çiftçilerin cebinden çıkmasını önleyerek ülke ekonomisine katkı sunduklarını belirtti.
Başkan Sertaslan konuşmasının devamında;
Gemlik Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız. İlçe belediyeleri tarafından ilk kez hayata geçirilen bu laboratuvar, bugüne kadar çiftçilerimizin yoğun talebiyle karşı karşıya kaldı. Numunelerini getiren çiftçilerimiz buradaki çıkan analiz sürecine göre, alanında uzman mühendislerimiz tarafından ilaç ve gübreleme tavsiyelerini aldı. Bizlere ilk numunelerini getiren vatandaşlarımızın bugün sonuçlarını vermekten mutluluk duyuyoruz. Laboratuvarımıza toprak örneklerini getirip belirlenen yol haritasıyla birlikte tarım uygulamalarını yapmaya davet ediyorum" dedi.
Toprak örnek sonuçlarını alan çiftçiler, böylesine bir hizmetin Gemlik çiftçisine sunulmasından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'a teşekkür etti.