Bursa'daki milyonluk yolsuzluk iddiasında flaş gelişme: O müdür yardımcısı görevden alındı!

Deprem için okulların güçlendirilmesi projesinde adı milyonluk yolsuzluk ve usulsüzlüğe karışan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 12:44

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün deprem için güçlendirme yapılan okulların hurdalarını Milli Emlak'a teslim etmek yerine müteahhitlere sattığı, güçlendirme işlemleri için ihale açmadan iş vererek haksız kazanç elde ettiği iddia edilmişti.

Yolsuzluğu ortaya çıkaran İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görev yerinin değiştirildiği ve istifaya zorlandığı ancak yolsuzluklardan sorumlu tutulan eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer'in ise dokunulmadığı iddiaları kamuoyunu meşgul etmişti.

Bursa'nın gündemindeki yolsuzluk iddiasında yeni bir gelişme yaşandı.

Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, bugünkü yazısında milyonluk yolsuzluk iddiasında adı geçen o müdür yardımcısı hakkında alınan kararı duyurdu.

ÖĞRETMEN OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer'in görevden alındığını ifade eden Kaya yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bilgiyi teyit etmek için direkt Sezer'i aradım. Görevden alındığını doğruladı. Öğretmen olarak görevlendirildiğini açıkladı. Sezer'in görevden alınması önemli bir gelişme. Ancak şüphesiz yeterli değil.

Kafalardaki tüm soru işaretlerinin kalkması için Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı akademik odalar ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan, ancak nedense rafa kaldırılan iş birliği protokolü derhal uygulamaya geçirilmelidir. Yetkililer, Bursa'daki okullarda öğrenciler güvende mi sorusuna acilen yanıt vermelidir!

GÜR CEPHESİNDEN AÇIKLAMA: TAMAMIYLA İFTİRA

Bursa eski İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, hakkında açılan soruşturma kapsamında 28 Şubat 2023'te görevden alınarak Hatay'da görevlendirdi. Yerine başkası atanan Gür, 3 Mart 2023'te buradaki görevinden de alınarak merkeze çekildi.

Bursa'daki büyük yolsuzluğu ortaya çıkardığı için istifaya zorlandığı iddia edilen ve görevden alınan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür cephesinden yeni bir açıklama geldi.

Gür'ün avukatı Erhan Yaşar, müvekkili hakkında başlatılan soruşturmalar da herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını, bunun dışındaki bütün bilgi, belge, haber veya söylemlerin tamamıyla iftiradan ibaret olduğunu söyledi.