Bursa'daki maliye lojmanları satılıyor! Kamuda tasarruf...

Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Bursa'da Maliye'ye ait kamu lojmanları satışa çıktı. İşte fiyatları...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 11:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan tasarruf genelgesi sonrası Bursa'da kamu lojmanları satışa çıktı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge ve Osmangazi mahallelerinde bulunan kamu lojmanlarındaki 24 daireyi satışa çıkardı.

Müdürlük, 24 konutun 9'unun Osmangazi15'inin ise Çekirge mahallesinde olduğunu belirtti.

İhaleyle satılacak dairelerin fiyatı ise 777 bin TL ile 1 milyon 477 bin TL arasında değişiyor.

SATIŞA SUNULAN LOJMANLARIN İLANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN..pdf

Taşınmazların ihalesi 6 Ağustos 2024 saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

BAKAN ŞİMŞEK SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin paylaşıldığı basın toplantısında kamuda tasarruf konusunda ikinci ana başlıklarının kamu binaları olduğunu belirterek, şunları kaydetmişti:

Deprem riski olanlar hariç yeni bina alımı ve yapımını 3 yıl süreyle durduruyoruz. Kamu binalarına kişi başı metrekare standardı getirildi daha önce ve bunun etkin şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Mevcut binaların da kurumlar arasında etkin kullanımını sağlayacağız. Yeni bina kiralanmasına izin vermeyeceğiz, mevcut kiralamaları da peyderpey sonlandıracağız.

Doğal afet ve güvenlikle ilgili olanlar hariç, yeni lojman ve sosyal tesis alımını, yapımını ve kiralanmasını süresiz kaldırıyoruz. Savunma ve güvenlik hariç, mevcut sosyal tesisleri ekonomiye kazandıracağız. Lojman kiralarını ve sosyal tesis ücretlerini rayiç bedelleri dikkate alarak gözden geçireceğiz.