Bursa'da üretilen ürün hakkında toplatma kararı: Boğulmaya neden olabilir!

Bursa'da yapılan denetimler sonucu güvensiz olduğu tespit edilen bir ürüne ilişkin toplatma kararı alındı. İşte boğulmaya neden olabilecek o ürün...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 10:05

Bursa Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü,güvensiz olduğu gerekçesiyle bir ürün hakkında toplatma kararı aldı.

AYKIRILIK TESPİT EDİLDİ

Alınan numuneler sonucu Sarı Kapüşonlu Kot Ceket OV-6877 adlı üründe TS EN 14682 standardı kapsamında aykırılıklar tespit edildi. Söz konusu kararın çocuk giysilerinde kullanılan kordon ve büzme ipleri maddesince alındığı ifade edildi. 

"İADE EDİN"

Söz konusu güvensiz malın, üretici firma Overdo Konfeksiyon Tekstil Hayvan Gıda Tar. Tur. İnş. San Ve Tic. Ltd. Şti'ye  iade edilmesi gerektiği belirtildi.

Vatandaşlar, ürünü satın aldığı noktalarda aykırılığın düzeltilmesini talep edip,düzelttirebilecek.

Detaylı bilgi için 0 224 364 4354 numaralı hattan üretici firmaya ulaşılabileceği belirtildi.

Firmanın adresi ise  Yunus Emre Mahallesi 2. Devrengeç Sokak. No:35 Yıldırım / Bursa olarak açıklandı.

TS EN 14682 NEDİR?

Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi, ABD’de de 1 yaşından sonra kullanılan çocuk giysilerinde kordon ve büzme iplerinin kullanılması yasaklanmıştır.

Bu yasağın amacı, çocukları giysilerin boynunda, belinde ya da kapüşonundaki kordon ve büzme iplerinin oyun parklarındaki oyuncaklara, okul otobüslerinin kapısına, hızla giden bisiklet ve araçlara takılmasıyla yaşanacak kazalardan korumaktır. TS EN 14682 "Çocuk giysilerinde güvenlik–Çocuk giysilerinde kullanılan kordon ve büzme ipleri” isimli standart, Avrupa’da yürürlükte olan standarttan adapte edilerek Türk Standardı olarak onaylanmış ve yürürlüktedir.

Bu standarda göre, 7 yaş altı çocuklarda kapüşon ve boyun bölgesinde kordon olmamalı, 7–14 yaş çocuklarda boyun bölgesinde kordon boyu 75 mm yi aşmamalı ve 7–14 yaş çocuklarda bel bölgesi kordonu 140 mm’ yi geçmeyecek şekilde olmalıdır. Potansiyel tehlikeleri (boğulma, yutma vb.) ortadan kaldırmak için kordonlar da uçlama olmamalıdır.