Bursa'da o firma icralık oldu! Ağaç evler tek tek satışa çıkarıldı...

Bursa'da icralık olan DMA Ahşap Mühendislik Mimarlık San Ve Tic. Ltd. şirketine ait ahşap evler açık artırmadan satışa çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 17:07

Pala Ağaç İnşaat Taahhüt Nakliyecilik San. Ve Tic. Ltd. Şti. adlı şirkete borcunu ödeyemeyen DMA Ahşap Mühendislik Mimarlık San Ve Tic. Ltd. Şti. isimli firmaya ait ahşap evlere el konuldu.

Haciz memurları tarafından el konulan ahşap evler, Panayır Mahallesi'ndeki Ozan Otoparkı'nda yediemine teslim edildi.

Bilirkişi İnşaat Yüksek Mühendisi Yavuz Özdemir'in toplamda 78 bin 960 TL bedel biçtiği ahşap evler açık artırma ile satışa konuldu.

EVLERİN ÖZELLİKLERİ

Üç adet evin içerisinde armatürler ve bazı imalatların çıkarılıp alındığı, evlerin uzun süre açıkta beklemesi ve bakım görmemesi nedeniyle hırpalandığı ve eskidiği, kullanılmaz durumda bulunduğu belirtildi.

Kıymet takdiri yapılan evler hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

(1) nolu Ahşap Ev: Ahşap evin içinde açık mutfak, banyo- wc ve 1 adet oda bulunmaktadır. Asma katı mevcuttur.Çatının shingle malzemesi ile kaplı olduğu görülmüştür. Yapılan ölçümler sonucunda Ahşap Prefabrik evin 16,64 m2 büyüklüğünde olduğu anlaşılmıştır. İçerisindeki tüm armatür ve vitrifiye malzemelerinin sökülüp alındığı belirlenmiştir.

(2) nolu Ahşap Ev: Ahşap evin içinde 1 oda, salon, Salon içerisinde mutfak tezgahı, banyo-wc ve asma kat bulunmaktadır. Bu ahşap yapı tamamen harap olup enkaz değeri vardır.

(3) nolu Ahşap Ev: Ahşap evin içinde 1 oda, mutfak, banyo-wc ve asma kat bulunmaktadır. Evin önünde açık teras mevcuttur. İnşaat seviyesinin %60 oranında olduğu görülmüştür. Yapılan ölçümler sonucunda Ahşap Prefabrik evin 26 m2, olduğu, açık terasın ise 8 m2 boyutlarında olduğu anlaşılmıştır.