Bursa'da kuvvetli yağış! Sağanakla beraber ekipler teyakkuza geçti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün saat vererek yaptığı 'sarı' uyarı sonrası Bursa'da sağanak yağış başladı. BURULAŞ ekipleri demetro istasyonlarında olası su baskınlarına karşı teyakkuza geçti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 13:41

Yapılan uyarının ardından Bursa'da aniden bastıran gök gürültülü sağanak, kent genelinde etkili oldu.

Saat 11.00 itibarıyla başlayan yağışların, saat 18:00'e kadar süreceğini belirten Meteoroloji, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

METRODAKİ SU BASKINI SONRASI EKİPLER TEYAKKUZDA

Geçtiğimiz hafta Nilüfer ilçesindeki Odunluk Metro İstasyonu’nun sular altında kalması nedeniyle bazı önlemler alındı.

BURULAŞ, BursaRay'ın Acemler(Bursaspor İstasyonu), Odunluk istasyonu, Küçüksanayi istasyonlarında 30 BURULAŞ otobüsünün olası olumsuzlara önlem olması adına hazır bekletildiğini duyurdu.

Ayrıca BURULAŞ ekipleri tam teşekküllü ekipmanlarla donatılmış 7 araç ile olumsuzluklara karşı teyakkuza geçti.

BOZBEY SAHAYA İNDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehrin batı yakasında etkili yağan sağanak sonrası BursaRay Odunluk İstasyonu'nu yerinde inceledi.

Yağışın neden olduğu olası sorunları önlemek adına istasyonda yapılan gerekli çalışmaların ardından, geçtiğimiz hafta yaşanan su birikme sorununun tamamen giderildiği gözlemlendi.

Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşların güvenliği ve konforu için yapılan bu önemli iyileştirmeleri yerinde deneyimlemek amacıyla Odunluk İstasyonu'ndan Merinos İstasyonu’na kadar BursaRay ile yolculuk yaptı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehrin batı yakasında etkili yağan sağanak sonrası BursaRay Odunluk İstasyonu'nu yerinde inceledi. Yağışın neden olduğu olası sorunları önlemek adına istasyonda yapılan gerekli çalışmaların ardından, geçtiğimiz hafta yaşanan su… pic.twitter.com/0dUa8ywBrB

— Bursa Büyükşehir Belediyesi (@bursabuyuksehir) July 11, 2024