Bursa'da iflas eden şirketin alacaklılarına çağrı! Süre verildi

Bursa İflas Müdürlüğü, iflas ettiği için tasfiye halinde olan E.C.S. Stil Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nden alacağı olanlar için önemli bir duyuru yayımladı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 10:03

Sanayi, ticaret, tarım ve turizm şehri Bursa'dakonkordato ve iflas haberleri gelmeye devam ediyor.

Bursa İflas Müdürlüğü, 2003 yılında kurulan ve geçtiğimiz senelerde iflas eden E.C.S. Stil Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nden alacağı olanlara çağrıda bulundu.

İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ SÜRE VERDİ

E.C.S. Stil Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nden alacakları olanlara yönelik 'Ek sıra cetveli ilanı' başlığıyla yayımlanan duyuruda, "(İflas Nedeniyle) Tasfiye Halinde E.C.S. Stil Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ticaret Sicil No : 53906 Demirtaş Barbaros Mah. Demirtaş Barbaros Cad.No: 24İç Kapı No: 9 Osmangazi / Bursa

Dairemiz yukarıda numarası yazılı dosyasından düzenlenen yeni alacak kayıtlarına ilişkin ek sıra cetveli dosyamızda incelemeye hazır tutulmuştur. Alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazların (15) gün içinde iflas dairesinin olduğu yerdeki Ticaret Mahkemesi'nde, sıraya ilişkin itirazların ise (7 ) gün içinde şikayet yolu ile İcra Mahkemesi'ne dava konusu edilebileceği lüzumu İcra ve İflas Kanunu ilgili maddeleri gereğince sıra cetveli ilan ve tebliğ olunur." ifadeleri kullanıldı.

SIRA CETVELİ NEDİR?

Sıra cetveli, bir icra takibinde alacaklıların birden fazla olması ve icra dosyasındaki paranın bütün alacaklılara yetmemesi durumunda icra dairesi tarafından alacaklılar belirli bir sıraya koyduğu belgeye denir. Sıra cetveli, belirli bir malın satış tutarının ya da haczedilen bir paranın, bu mal ya da para üzerinde rehin ya da haciz gibi öncelik ve yararlanma hakları bulunan kimseler arasında nasıl pay edileceğini gösteren listedir. Yani sıra cetvelinde, alacaklıların birden fazla olması durumunda, elde edilen paranın alacaklılar arasında nasıl dağılacağı belirtilir. Sıra cetvelinde aynı derecede hacze katılan alacaklılar, alacak miktarıyla gösterilir. İcra ve İflas Kanunumuzun 140. Maddesine göre satış tutarı bütün alacaklıların alacağını tamamen ödemeye yetmezse icra dairesi alacaklıların bir sıra cetvelini yapar.