Bursa'da en ucuz ekmeği hangi belediye satıyor? BESAŞ zammı...

Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakı BESAŞ Halk Ekmek Fabrikası'nın ekmek fiyatlarına yaptığı zam sonrası Bursa'daki diğer belediyelerin sattığı halk ekmeklerin fiyatı merak konusu oldu. Peki Bursa'da hangi belediye ekmeği ne kadara satıyor, Bursa'da en ucuz halk ekmeği hangi belediye satıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 15:34

Uygun fiyatlarıyla dar gelirli Bursalıların ekmek almak için kuyruğa girdiği BESAŞ, artan maliyetleri gerekçe göstererek fiyatlarına yüzde 33 ila 80 oranında zam yaptı.

Yapılan yüzde 66 oranındaki fiyat artışı sonrası 7.5 TL’den satılan 400 gramlık halk ekmeğin fiyatı 12.5 TL oldu.

ZAM TEPKİ ÇEKTİ

Zam başta enflasyon ve düşük maaş nedeniyle geçim sıkıntısı çeken emeklilerin ve asgari ücretlilerin tepkisini çekti.

Gelen tepkiler karşısında açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, para kazanmanın derdinde olmadıklarını belirterek, "Geldiğimiz süreçte yüzde 100 maliyet artışlarına rağmen bizim yaptığımız fiyat artışı yüzde 67’dir. Fiyatı yüzde 33 civarında aşağıda tutarak Bursalıların lehine adım attığımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

BURSA'DA EN UCUZ HALK EKMEK NEREDE?

BESAŞ'ın zammı ve Başkan Bozbey'in açıklamaları sonrası Bursa'da belediyeler tarafından halka sunulan ekmeklerin fiyatı merak konusu oldu.

BESAŞ yaptığı son zam ile kentin en pahalı halk ekmeğini satarken, şehrin en ucuz halk ekmeğini Kestel ve Gemlik belediyeleri çıkarıyor.

İşte Bursa'da belediyelerin ürettiği halk ekmeklerin fiyatları...

YENİŞEHİR BELEDİYESİ (YESAŞ)

300 gram ekmek 8 TL

GEMLİK

200 gram ekmek 5 TL

KESTEL

400 gram ekmek 10 TL

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (BESAŞ)

400 gram ekmek 12,5 TL