Bursa'da dev arsanın sahibi aranıyor! Bulunamazsa mirası...

Bursa 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir vatandaşın gaipliği hakkında bilgisi olanların 6 ay içinde haber vermeleri için tebliğ yayımladı. 4 bin 303 metrekarelik taşınmazın hissedarlarından olan vatandaş bulunamazsa mirası hazineye devredilecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 13:12

Hazine Ve Maliye Bakanlığı HazineMaliye Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü ve Bursa Defterdarı Kayyımı arasında görülen gaipliğe karar verilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Bursa 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, Osmangazi İlçesi, Selamet Mahallesi, 6641 ada, 1 parsel hissedarlarından Hızır Oğlu Aziz'in gaipliği hakkında bilgisi olanların mahkemeye haber vermesi için tebliğ yayımladı.

Yayımlanan tebliğde şu ifadeler kullanıldı:

Hazine Ve Maliye Bakanlığı Hazine Ve Maliye Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü ile Bursa Defterdarı Kayyımı arasında mahkememizde görülmekte olan Gaipliğe Karar Verilmesi davası nedeniyle; Dava konusu Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Selamet Mahallesi, 6641 ada, 1 parsel hissedarlarından Hızır Oğlu Aziz ile ilgili olarak Bursa Defterdarlığının Kayyımlık görevinin sona erdirilmesine, şahsın mirası ile adına Akbank Bursa Şubesinde açılan hesapta mevcut bulunan paraların hazineye gelir kayıt edilmek üzere Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünün hesabına intikaline karar verilmesi talep ve dava edilmiş olup, Hızır oğlu Aziz'in gaipliği hakkında bilgisi olanların 6 ay içinde mahkememize haber vermeleri hususu ilanen tebliğ olunur.

MİRASI HAZİNEYE DEVREDİLECEK

Yapılan tebliğ sonrası 6 ay içinde Hızır Oğlu Aziz bulunamazsa tüm mirası hazineye aktarılacak.

TKMG sisteminden alınan bilgilere göre; 4 bin 303 metrekarelik söz konusu taşınmazın üzerinde  Şeyh Edebali Kız Anadolu Lisesi bulunuyor.

Tapu sisteminde ise Bahçe Ve Dokuma İmalathanesi olarak yer alıyor.