Bursa'da adliyenin yanındaki hukuk bürosuna silahlı saldırı!

Bursa Uluyol'daki eski adliye binasının yanında bulunan Abatay Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'na silahlı saldırı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 16:05

Olay geçtiğimiz cumartesi günü Osmangazi ilçesine bağlı Hacıilyas mahallesi 4. Aral sokakta sabah 04.00 sularında meydana geldi.

Uluyol'daki adliye binasının hemen yanındaki sokak bulunan Avukatlar İş Merkezi'ndeki Abatay Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'na silahlı saldırı düzenlendi.

Ofiste maddi hasar meydana gelirken ölen ya da yaralanan olmadı.

"BİZLERİ KORKUTUP YILDIRMAK İÇİN YAPILDI"

Saldırı sonrası açıklama yapan Avukat Özgür Abatay, "Abatay Hukuk ve Danışmanlık ailesi olarak her durumda işimizin başında olduğumuzu ve sonucu düşünülmeden yapılan bu talihsiz davranışların bizleri korkutmak ve yıldırmak yerine daha da güçlendirerek mesleğimizi her zaman yaptığımız gibi korkusuzca icra edeceğimizi belirtmek isteriz , Türk Adaletine ve Türk yargısına inancımız sonsuz. Tüm sevenlerimizden de fevri davranışlardan uzak bir şekilde aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullanıldı.

Abatay, silahlı saldırı sebebiyle arayan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Barosu Başkanı Avukat Metin Öztosun’a, baro temsilcilerine, meslektaşlarına ve olaya müdahale eden Bursa İl Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

BURSA BAROSU:SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi yaptıkları açıklamayla saldırıyı kınadı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Baromuz üyesi meslektaşımız Avukat Özgür Abatay'ın ofisine, gece geç saatlerde, silahlı saldırı düzenlenmiş olup, meslektaşımızın ofisinde maddi hasar meydana gelmiştir. Bu elim olayda tek tesellimiz meslektaşlarımızın zarar görmemiş olmasıdır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yöneltilen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, fail veya faillerin bir an önce tespit edilerek yakalanmasını bekliyoruz. Meslektaşlarımıza ve Bursa Barosu'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak hukuksal süreci sonuna kadar takip edeceğimizi, kimden gelirse gelsin meslektaşları-mızla dayanışma içinde olacağımızı ve bu saldırılara boyun eğmeyeceğimizi siz değerli meslektaşlarımızla ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.

ÖZGÜR ABATAY KİMDİR?

Abatay Hukuk Bürosunun kurucusu Özgür Abatay, 2002 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

2004-2006 tarihleri arasında Ankara Şeker Sigorta Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğinde Avukat olarak göreve başladı.

2006 yılında Abatay Hukuk Bürosunu kurdu. Abatay ağırlıklı olarak Ceza Hukuku alanına ilişkin davalarda müvekkillerine hizmet veriyor.