Bursa'nın tarihi caddesi araç trafiğine mi açıldı? Çirkin görüntüler: Tramvay seferleri durunca...

T-3 nostaljik tramvay hattının güvenlik nedeniyle seferlerini geçici olarak durdurmasıyla araç sahipleri, Bursa'nın merkezinde yer alan tarihi Cumhuriyet Caddesini işgal etti. Araç trafiğine kapalı olan yol akıllara, "Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine mi açıldı?" sorusunu getirdi. Tramvay tek yönlü ve kısa mesafeli biçimde seferlerine başlarken hattın tamamının açılması için çalışmalar devam ediyor. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 14:39

5 Ağustos günü tarihi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan metruk bir binada yangın çıktı.

Alevler kısa sürede tüm binayı sararken olay yerine itfaiye ekipleri, yangını yarım saat içinde kontrol altına aldı.

BURULAŞ, tramvay hattının üzerinde bulunan tarihi binanın yanması sonucu oluşan yıkılma tehlikesi nedeniyle, T3'ün seferlerini güvenlik sebebiyle geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

CADDE TRAFİĞE Mİ AÇILDI?

Bursa'nın tarihi hanlar bölgesinde yer alan alan ve 2004 yılından bu yana araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi, tramvay seferlerinin durmasını fırsat bilen sürücüler yüzünden resmen otoparka dönüştü.

Tramvay raylarına park eden araçlar, caddeyi kullanan otomobil ve motosiklet sürücüleri yüzünden tarihi caddede çirkin görüntüler oluşurken akıllara, "Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine mi açıldı? sorusunu getirdi.

Yetkililer günlerdir caddeyi kullanan, araçlarını raylara park eden araçlara müdahale etmezken kısa mesafeli olarak başlatılan seferlerin ne zaman tamamen düzeleceği bilinmiyor.

Araçlar yüzünden caddede yürümekte zorlanan yayalar, devam eden çalşmaların bir önce tamamlanıp seferlerin tam manasıyla başlamasını talep ediyor.