Bursa Büyükşehir'de lüks araç satışı sürüyor! İlan yayımlandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in önceki dönem belediye başkanı Alinur Aktaş'ın kullandığı makam araçlarını satmasının ardından BURULAŞ da Skoda marka lüks bir aracı satmak için ihale açtı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 10:37

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde lüks araç satışı sürüyor.

BURULAŞ, makam aracı olduğu değerlendirilen Skoda Super B – 2.0 TDI model aracı kapalı zarf ile teklif alma ve sonrasında pazarlık yöntemi ile satılacağını duyurdu.

2 MİLYON TL'DEN SATILACAK

2 milyon TL'den ihaleye çıkacak 16 APG 024 plakalı, siyah renkli aracın güncel kilometresinin 131 bin 500 olduğu belirtildi

Kapalı zarf teklifleri en geç 26.07.2024 tarihinde, saat 15:00’ a kadar BURULAŞ Satınalma Müdürlüğü’ ne bizzat müracaat ederek teslim edilecek.

NE OLMUŞTU?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçtiğimiz aylarda önceki dönem belediye başkanının kullandığı makam araçlarının satışa çıkarıldığını duyurmuştu. Tahmini değeri yaklaşık 6 milyon 600 bin TL olan Mercedes S400 ve tahmini değeri yaklaşık 2 milyon 300 bin TL civarında olan Volkswagen Caravella 4x4 VİP aracı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karsan Otomotiv ve Koçaslanlar Grubu’nun işbirliği sonucu takas edilerek yerlerine 5 mikrobüs alınmıştı. 

Başkan Bozbey, önceki dönemde kullanılan makam araçlarının satışlarıyla ilgili olarak, “Gereksiz harcamaların önüne geçmek, belediyemizin bütçesine katkıda bulunmak amacıyla bu araçların satışı için ihaleye çıkmaya karar verdik. Kendi kurumumuz ve diğer kurumlarda çalışanlara örnek olmamız gerekiyor. Bursa’mızı gülümsetme hedefimiz için ilk olarak israfa son vereceğimizi tüm hemşehrilerimizin bilmesini istiyorum” diye konuşmuştu.