Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Geçtiğimiz günlerde, rezerv yapı alan ilan edilen alan içerisinde bulunan, maliye hazinesi mülkiyetindeki 46 adet taşınmazın, Yıldırım Belediye Başkanlığı adına tescilinin uygun bulunmasına tepki gösteren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Bozbey, "Yıldırım Belediyesi’nce bölgede herhangi bir çalışma bulunmadığı halde söz konusu taşınmazların hangi gerekçeler ile Yıldırım Belediyesi’ne devir ve tescil işlemlerinin yapıldığı anlaşılamamıştır. " ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 15:19

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’nın üçüncüsünü, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, belediye iştiraklerinin yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıya, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

“KENT DÖNÜŞÜMÜ BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR REZERV ALAN BAŞKASINA VERİLİYOR”

Cumalıkızık-Değirmenönü-Karapınar kentsel dönüşüm alanı konusuna da değinen Başkan Bozbey, söz konusu bölgenin toplam 50 hektarlık bir alanı kapsadığını hatırlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda 01.02.2024 tarih / 12716 sayılı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın oluruyla rezerv yapı alanı olarak ilan edildiğini anlatan Başkan Bozbey, şunları söyledi: “Aynı olur ile bölgede yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilendirilmiştir. Geçtiğimiz günlerde, rezerv yapı alan ilan edilen alan içerisinde bulunan, maliye hazinesi mülkiyetindeki 46 adet taşınmazın, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz devri ve tescil işlemleri talep edilmiştir. Bakanlık makamının oluru ile bu talebimiz uygun bulunmuş olmasına rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devri yönündeki bakanlık olurunun iptal edildiği ve söz konusu taşınmazların Yıldırım Belediye Başkanlığı adına tescilinin uygun bulunduğu tarafımıza bildirildi. Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bölgede rezerv yapı alanı süreci Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılmış ve kentsel dönüşüm uygulama yetkisi Bursa Büyükşehir Belediyesine verilmiştir. Bu kapsamda bölgede 5 farklı noktada belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm uygulaması bulunmaktadır. Yıldırım Belediyesi’nce bölgede herhangi bir çalışma bulunmadığı halde söz konusu taşınmazların hangi gerekçeler ile Yıldırım Belediyesi’ne devir ve tescil işlemlerinin yapıldığı anlaşılamamıştır. Gördüğünüz gibi tüm bu projeler Bursa’mız için hayati önemde. Hepsinin takipçisi olacağımızı huzurlarınızda bir kez daha ifade etmek istiyorum”.

“ALT VE ÜSTYAPI PROJELERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Halk Masası raporlarına göre, vatandaşların taleplerini en hızlı ve etkili şekilde karşılamaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İletişim Koordinasyon Merkezi’nde vatandaşlardan gelen talep öneri ve şikâyetler konusunda 2024 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 42 bin 500 civarında başvuru alındığını açıkladı.

Başvuruların değerlendirme ve sonuçlandırma süreçlerinin ilgili birimler tarafından titizlikle yürütüldüğünü anlatan Başkan Bozbey, şu ana kadar yüzde 89’unun sonuçlandırıldığını anlattı. Sonuçlandırılan 37 bin 691 başvurunun yüzde 76'sının vatandaşların lehine olumlu sonuçlandığını dile getiren Başkan Bozbey, süreci devam eden başvuruların da en kısa sürede sonuçlandırılması için çalışıldığını ifade etti. Bursa’nın her geçen gün daha yaşanabilir, daha modern ve daha güvenli bir şehir haline gelmesi için alt ve üstyapı projelerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Bozbey, “Emek-Şehir Hastanesi metro hattı, Beşyol kavşağı bağlantı yolları, Çalı kavşağı-Hasanağa bağlantı yolu 3. etabı, Mustafakemalpaşa ilçesi Işıklar Mahallesi köprü imalatımız devam etmektedir. Yalnızca Haziran ayında 15 bin tondan fazla sıcak asfalt yama, 10 kilometre sathi asfalt kaplama, 3000 metrekare parke taşı döşenmesi, Gemlik, Kurşunlu, Güzelyalı ve Tirilye’de plaj bakım ve yapım işi gerçekleştirdik. Ulaşım Dairesi Başkanlığı yol İşleri Şube Müdürlüğümüz Haziran ayı içerisinde 51 farklı mahalde asfalt, 44 farklı mahalde kazı-dolgu-yol genişletme ve yol yapımı, 25 farklı mahalde sanat yapısı çalışmalarını tamamladı. Belediyemiz, Haziran ayı boyunca toplamda 121 mahalde çalışma gerçekleştirdi. 38 bin metre içme suyu hattı, 15500 metre kanalizasyon hattı, 4.500 metre yağmursuyu hattını da haziran çalışmalarımız içerisinde tamamladık” dedi.