BBBUS otobüslerinin satılma nedeni açıklandı! Fidansoy: Sabiha Gökçen seferleri bitecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım iştirakı Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği'nin (BURULAŞ), BBBUS otobüslerini Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SGK) olan borçlar nedeniyle satışa çıkardığı öğrenildi. Satışa tepki gösteren BURULAŞ eski genel müdürü Levent Fidansoy, "İlk taksit 6 otobüs tamam, her ay 6 otobüs mü satılacak? Altı ay boyunca 6 adet otobüs satılırsa filo sıfırlanıyor. Demek ki Sabiha Gökçen seferleri de parsel parsel satışla bitecek" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 13:06

BURULAŞ, herhangi bir açıklama yapmadan resmi ilanla Mercedes-Benz marka Tourismo model 6 adet BBBUS otobüsünü açık artırma ile satışa çıkarmıştı.

Satış sürecine dair herhangi bir bilgilendirmede yapılmazken 20 Eylül günü gerçekleşen ihale sonrası otobüslerin neden satıldığı ortaya çıktı.

Olay Gazetesi'nden Ahmet Emin Yılmaz'a konuşan BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, otobüslerin SGK borçları nedeniyle satıldığını açıkladı.

Otobüsler SGK'ya olan borçların altı taksidinden ilki için satıldı.

FİDANSOY'DAN TEPKİ: HER AY OTOBÜS MÜ SATILACAK?

BURULAŞ'ın, SGK borcunun ilk taksidini ödemek için Sabiha Gökçen hattında çalışan otobüslerden 6 adedinin satıldığını söyleyen BURULAŞ eski genel müdürü Levent Fidansoy, sert eleştirilerde bulundu.

Fidansoy açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu yıl başında ilave otobüsler (11 adet biliyorum) alınmasına rağmen BBB'nin beyaz otobüslerinin takviyesi sayesinde yaz aylarında anca talebi karşılayabilen BURULAŞ ne yapacak? İlk taksit 6 otobüs tamam, ikinci taksit geliyor, her ay 6 otobüs mü satılacak? Altı ay boyunca 6'şar otobüs satılırsa BBBUS filosu sıfırlanıyor. Demek ki Sabiha Gökçen seferleri de parsel parsel satışla bitecek.Yolcuya boşver. Peki son ayların borçları günü gününe ödeniyor mu? O konuda da bilgilensek?"

FİDANSOY TOPU AKTAŞ'A ATTI: AKTAŞ ZAMANI NAKİT AKIŞI BOZULDU

Fidansoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrası kendisine gelen eleştirilere de yanıt verdi.

Fidansoy, bir vatandaşın, "Suç daha önceki belediyelerin değilmi yazıklar olsun AKP iktidarına yediler içtiler hesabı ödemediler. Suçlu şimdi CHP'li belediyeler mi yazıklar olsun. Bu ceza Bursa'ya bu particilikten vazgeçin." tepkisine şöyle yanıt verdi:

Benim zamanımda BURULAŞ sürekli karda ve hiç kimseye borcu yoktu. Kasada para vardı. Alinur Aktaş zamanı nakit bozuldu ama sistemi devam ettirdiler