Başkan Bozbey: Bursa Terminali'ndeki Diyanet Mola noktasını kaldırmak gibi bir düşüncemiz yok

Uzun süredir tartışma konusu olan Bursa Terminali'ndeki 'Diyanet Mola' noktası hakkında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bizim zaten kaldırmak gibi bir düşüncemiz yok. Başka bir alanda hizmet vermesini sağlayacak değişikliğin yapılmasını istedik." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 08:23

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı birinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı. 

"ESNAF DA BU KONUDAN MUZDARİP"

Meclis toplantısında terminaldeki mola yeriyle ilgili soruya da cevap veren Başkan Mustafa Bozbey, terminalin Bursa’nın dışarıya dönük yüzü olduğunu ifade etti.

Terminali, misafirlerin huzurla ve güvenle zaman geçirebilecekleri bir mekan olarak gördüklerini anlatan Başkan Bozbey, “2019 yılında Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol yapılmış. O süreçte hizmetler verilmiş. Fakat zamanla orada farklı görüntüler oluşmuş. Bizden önceki dönemde de bu görüşmeler yapılmış. Esnafımızın büyük çoğunluğu bu konudan muzdarip." ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ ‘KALDIRILIYOR’ YAYGARASI KOPARDI"

Terminaldeki Diyanet Mola noktası hakkında, "Bizim zaten kaldırmak gibi bir düşüncemiz yok." diyen Bozbey sözlerini şöyle devam ettirdi:

Başka bir alanda hizmet vermesini sağlayacak değişikliğin yapılmasını istedik. Ancak birileri ‘kaldırılıyor’ yaygarası kopardı. Neden böyle bir girişimde bulunduklarını çok iyi biliyoruz. Bu konudaki bazı durumlar mahkemeye de intikal etti. Biz bu oyunlara asla gelmeyiz. Gelmedik de bundan sonra gelmemiz de mümkün değil. Biz kamuyu korumak için göreve geldik. Kamu halktır. Kamunun her kuruşunu korumak bizim görevimizdir. Bunun için çabalıyoruz. Müftümüzün yaptığı ziyarette de konuyu konuştuk. Onlar da değerlendirmelerini yaptılar. Bu aslında sorun bile değil.