Bakyapı'nın Bursa'daki yeni konut projesi hakkında flaş 'ÇED' kararı!

Bakyapı İnşaat Enerji Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin kentsel dönüşüm kapsamında Bursa'nın Veysel Karani Mahallesi'nde inşa edeceği 600 konut ve 50 dükkan için hazırladığı proje hakkında karar verildi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 10:56

Bakyapı'nın Veysel Karani Kentsel Dönüşüm projesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

480 milyon TL bedel ile 16 bin 671 metrekarelik alanda 600 konut ve  50 dükkan inşası için hazırlanan  projeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapıldı.

BURSA VALİLİĞİ: ÇED GEREKLİ DEĞİL

Bakyapı'nın başvurusunu değerlendiren Bursa ValiliğiÇED'e gerek olmadığı kararına vardı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Veysel Karani mahallesi 12942 Ada, 1 parsel , 16.671,66 m2'lik yüzölçümlü alan mevkiindeki Bakyapı İnşaat Enerji Madencilik San. Ve Tic. A.ş. tarafından yapılması planlanan Bakyapı Veysel Karani Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Bakyapı Veysel Karani Kentsel Dönüşüm projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

2 BİNE YAKIN KİŞİ İKAMET EDECEK

50 personel ile 24 ayda tamamlanması planlanan konutlarda en az 1.782 kişinin ikamet etmesi bekleniyor. Öte yandan 50 dükkan ve 600 konuttan oluşan projede 6 blok yapılması ve yapılarda toplam 752 araçlık otopark bulunacağı belirtildi.

PROJENİN DETAYLARI...

Konut projesinin inşaat aşamasında radye temel ve deprem güvenliği bakımından üstünlüğü kanıtlanmış “C30 Radye Temel ve Döşeme” teknolojisi kullanılacak. Temel sonrası su basman işlemine başlanacak, inşaat çalışmalarında tünel kalıp sistemi kullanılacak olup, gerektiği durumlarda (merdiven, istinat duvarı işleri) da geleneksel ahşap konvansiyonel sistemi kullanılacak..

Projenin dosyasında, tünel kalıp sistemi ile yapılan “monolitik – taşıyıcı perde sistemine sahip” binaların, depreme karşı en dayanıklı betonarme yapılar olduğu ifade edilirken konutların en az 40 yıllık bir ömre sahip olacağı tahmin edildiği açıklandı. İnşaat alanında gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında 2 adet kule vinç, 15 adet kamyon, 2 adet ekskavatör ve 3 adet yükleyici kullanılacak.