AK Parti Bursa İl Başkanı kim olacak? Alinur Aktaş ve Mustafa Dündar...

Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ve önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın AK Parti Bursa İl Başkanlığı için aday olacağı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 11:15

Kulislerde, AK Parti'nin kalesi olarak gördüğü Bursa'da 31 Mart Yerel Seçimleri'nde istediği sonucu alamaması nedeniyle il başkanını değiştireceği konuşuluyor.

Konu hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme alan Başka Gazete Yazarı Selahattin Adıgüzeller, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın  ve önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın AK Parti Bursa İl Başkanlığı için rekabet halinde olduğunu öne sürdü.

İki ismin de AK Parti Genel Merkezi'ne görev için hazır olduklarını bizzat giderek bildirdikleri iddiasını köşesine taşıyan Adıgüzeller, "İstanbul'da seçilemeyen başkan adayı bakan olabiliyorsa, Bursa'da seçilemeyen başkan adayı il başkanı niye olmasın? AK Parti, olmaz denilenleri olduran sürprizleri seven bir parti! Bu konuda Aktaş'ın mı şansı daha yüksek Dündar'ın mı, ne dersiniz? Bu arada; Mevcut İl Başkanı Davut Gürkan da yeni bir yönetimle ve aynı heyecanla görevine devam etme arzusunda olduğunu belirtmiş Ankara'ya... Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın isteği doğrultusunda da kendisi olmazsa kimler il başkanı olabilir konusunda bir rapor hazırladığı konuşuluyor. İçeriği devlet sırrı gibi saklanan rapor hazırlanıp, sunulmuş Ala'ya... AK Parti Bursa'da sonbahar rüzgarları sert esebilir!" ifadelerini kullandı.

Selahattin Adıgüzeller'in, "Aktaş ve Dündar il başkanlığına mı aday?" başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın.