Adresleri tek tek paylaşıldı: Bursa'nın o mahallelerindeki evler hakkında yıkım kararı!

Bursa'nın 3 mahallesinde hakkında mail-i indiham raporu düzenlenen 4 bina için yıkım kararı alındı. İşte yıkım yapılacak noktalar...

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 09:31

Bursa'da can ve mal güvenliğini tehdit eden ve madde bağımlılarının mekanına dönüşen ve görsel kirlilik oluşturan metruk yapılarla mücadele tam gaz devam ediyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi, yıkılacak derecede tehlike oluşturduğu belirtilen 4 bina hakkında mail-i inhidam raporu düzenledi.

ADRESLERİ TEK TEK PAYLAŞTILAR

Belediye tarafından yapılan duyuruda dört binanın adresleri de yer aldı.

İşte yıkılacak binaların adresleri:

Kocanaip Mah. 5. Çayır Sk. No:11 ve No:23

  

Çekirge Mah. 1. Fırat Sk. No:1

Bağlarbaşı Mah. 2. Yamaç Sk. No:14 (Sanayi Cad. No:238)

Belediye ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceklerini açıkladı.

Belediye tarafından şu açıklama yapıldı:

Belediyemiz teknik elemanlarca yapının yıkılacak derecede tehlike oluşturduğu görülerek mail-i inhidam raporu düzenlenmiştir.

Yapı sahibi olarak, mail-i inhidam yapının tarafınızdan 10 gün içerisinde güvenliğinin alınarak yıkılması ve molozlarının kaldırılması gerekmektedir.

Yukarıda ilanı yapılan yapılar 30 günlük ilanı müteakip 10 gün içerisinde yıkılmadığı takdirde, 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesi uyarınca belediyemizce resen yıkılarak yıkım masrafının %20 fazlası ile tarafınıza tahakkuk ettirilecektir.