Uzman Doktor Mehmet Gürül kimdir? Bebek katili...

Bebek acil hastalarını anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamakla kalmayıp 12 bebeğin hayatını kaybetmesine neden olan yenidoğan çetesinin 47 şüphelisinin arasında doktorlar, hemşireler, başhekimler ve hastane sahipleri yer alıyor. Bu isimler arasında Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Gürül'ün de adı geçiyor. Peki, Bebek katili doktor Mehmet Gürül kimdir? Yenidoğan bebek çetesi üyesi Mehmet Gürül tutuklandı mı? İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 21:01

Türkiye'nin gündemine oturan yenidoğan bebek çetesinin içindeki isimler arasında Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Gürül'ün de adı geçiyor. Bebekleri ölüme gönderen on iki çocuğun hayattan koparılmasına sebep olan bu katiller bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine sebep oldu. Peki, Bebek katili Uzm. Dr. Mehmet Gürül kimdir, tutuklandı mı?

Bebekleri ölüme gönderen 'Yenidoğan çetesi', Türkiye'nin gündemine oturdu. 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede 19 hastane ve sağlık şirketi malen sorumlu gösteriliyor. Zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında ise 582 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında iddianamede hazırlandı. İddianamede şüpheli gösterilenler arasında hastane sahipleri, başhekimler, doktorlar ve hemşireler de bulunuyor.

O isimler arasında Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Gürül'ün de yer alıyor.

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİNİN İÇİNDEKİ UZM. DR. MEHMET GÜRÜL KİMDİR, TUTUKLANDI MI?

TRG Hospital'de doktor olarak çalışıyor. Hakkında, "Şüphelinin 112 sistemi kullanılmaksızın hasta sevki, hastaların basamaklarında oynamaya yapıp ve gerçeğe aykırı şekilde epikriz düzenleyip ilaçları SGK'ya fatura ettirerek nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği" belirtiliyor.