Hava Durumu

Vaniköy kaçak villa kimin? Vaniköy kaçak inşaat durduruldu mu, son durum ne?

Vaniköy kaçak inşaat durduruldu mu, son durum ne? Vaniköy kaçak villa kimin? Vaniköy'deki kaçak inşaat kime ait? İstanbul Boğazı'nda Üsküdar Vaniköy sırtlarında inşa edilen bir villa Türkiye'nin gündemine oturdu. Çivi bile çakılmasının yasak olduğu bir alanda ağaçlar kesilerek dikilen bu kaçak villa inşaatı sonrası gözler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi. Peki Vaniköy kaçak inşaat son durum ne, inşaat durdu mu?

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
Vaniköy kaçak villa kimin? Vaniköy kaçak inşaat durduruldu mu, son durum ne?

Vaniköy kaçak villa kimin? Vaniköy kaçak inşaat durduruldu mu, son durum ne? Vaniköy'deki kaçak inşaat kime ait? Üsküdar'da İstanbul Boğazı'nın en değerli noktalarından biri olarak görülen Vaniköy'de villa inşaatı yapılmaya başlandı. Ormanlık alanda ağaçların kesildiği inşaatın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. İşte kaçak inşaatla ilgili son gelişmeler haberimizde…

VANİKÖY KAÇAK İNŞAAT KİMİN?

Arazinin, geçmişte suç örgütü davasından hüküm giymiş olan Adnan Oktar'a ait olduğu öğrenildi. 2018'de yapılan bir operasyonda, Adnan Oktar'ın Üsküdar Vaniköy'deki villasına baskın düzenlenmiş ve Oktar, polisten kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Arazinin daha sonra bir Rus iş adamı Boris Borisenko tarafından satın alındığı ve yıkılan villanın yerine yenisinin inşa edildiği öğrenildi.

KAÇAK VİLLA İNŞAATI DURDU MU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan iki yapının izinli olduğunu, ancak imara aykırı eklemelerin tespit edilerek 16 Ağustos'ta mühürlendiğini açıkladı. Ev sahibinin tadilat izni aldığı, ancak onarım izni sınırlarının aşıldığı belirtildi. Ayrıca, bu duruma ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "İmar Kirliliğine Neden Olma" suçundan soruşturma başlattığını duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.