Hava Durumu

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün kimdir? Cengiz Ergün kaç yaşında aslen nereli?

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün hayatı ve kariyeri merak edilen isimler arasında yer alıyor. 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde mevcut belediye başkanı olan Cengiz Ergün aday gösterildi. Peki MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün kimdir? Cengiz Ergün kaç yaşında aslen nereli?

MHP Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı olan isim Cengiz Ergün oldu. 2019 Mahalli İdareler seçiminde Cumhur İttifakı adayı olarak girdiği seçimi kazanan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cengiz Ergün 2024 Mahalli İdareler seçiminde de MHP'nin Manisa adayı olarak duyuruldu. Peki MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün kimdir?

CENGİZ ERGÜN KİMDİR?

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa'da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Manisa'da tamamladıktan sonra Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik sonrası kendi şirketini kurdu. Serbest inşaat müteahhitliği yaptı. 2000-2008 yılları arası Manisaspor başkanlığı yaptı. Başkanlığı döneminde Manisaspor ilk defa 2005-2006 sezonunda Süper Lige çıkmıştır. İlk defa 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Manisa Belediye başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı adayı olarak Manisa Büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.