Hava Durumu

Kulağakaçan böcekleri ve fareler bu yüzden eve giriyor! İşte en basit kurtulma yöntemleri..

İnsanlar, evlere girdiklerinde tedirginliğe sebep olan fare ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın yollarını araştırıyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı basit yollar, onlardan kurtulmaya faydalı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 11:55
Kaynak: Akşam
Kulağakaçan böcekleri ve fareler bu yüzden eve giriyor! İşte en basit kurtulma yöntemleri..

Fare genellikle evlerde istenmez. Çünkü hem evlere zarar verebilir hem de bakteri taşıyabilir. Bu nedenle sağlık açısından tehdit oluşturabilir.

Kulağakaçan böcekleri ise evlere girdiklerinde birçok insanın tedirgin olmasına sebep olurlar. Çünkü akrebe benzeyen görüntüsü ile endişe hissi oluşturabilirler. Bunun yanı sıra kulaktan girdikleri söyleniyor.

Tüm bu sebeplerden dolayı hem fare hem de kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın yolları pek çok insan tarafından araştırılıyor. Ayrıca bu noktada evlere geliş sebeplerinden bazıları adeta ortaya çıktı.

FARE VE KULAĞAKAÇAN BÖCEKLERİ BU YÜZDEN EVLERE GELİYOR

Fare ve kulağakaçan böceklerinin evlere gelişinde birçok farklı sebep olabilir. Ancak bu sebeplerden bazıları adeta ortaya çıktı. İşte evlere geliş nedenlerinden bazıları şu şekilde;

Evlerde nem olması, kulağakaçan böceklerinin gelmesine neden olabilir. Ayrıca duvarlarda delik ve çatlaklıklar bulunuyorsa, evlere geliş yolları olabilir.

Farelerin evlere girmesindeki en büyük etkenlerden biri, dışarıda yiyecek bulamamaları. Zira barınmanın yanı sıra yiyecek ihtiyaçlarını gidermek için evlere yönelebilirler. Bu noktada ev ve binalardaki açıp çöp kutuları gelmelerine neden olabilir.

ONLARDAN KURTULMANIN YOLLARI

Kulağakaçan böcekleri ve farelerden kurtulmanın bazı basit yolları bulunuyor. İşte söz konusu yollardan ikisi şu şekilde;

Fareleri evlerden uzaklaştırmak için karanfil kokusu tercih edilebilir. Bu yöntemde evlere giriş yolları tespit edilir ve o alanlara 5-6 adet karanfil bırakılır. Kokudan rahatsız olduklarından dolayı evlerden uzaklaşabilirler.

Kulağakaçan böceklerinden kurtulmak için bir sprey şişeye ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı koyulur. Sonra hafif bir şekilde sallanır. Ardından evin rutubetli bölgelerine ve o haşerelerin görülebileceği yerlere püskürtülür. Bu sayede onlardan basit bir şekilde kurtulmak mümkün olabilir.

Dikkat: Fare ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmak için kimyasal yollar da tercih edilebilir. Ancak bu durumda bir uzmandan destek alınması önerilir.

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.