Hava Durumu

Sezonun ilk yarısı böyle geçti

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 08:13

Yeşil Beyazlılar teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde genç ve yeni bir takım kurarak başladığı Süper Lig'in ilk devresinde 21 puan topladı ve 17 gol atıp 17 gol de kalesinde görerek 0 averajla 11. sırada yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk yarısı tamamlandı. Bursaspor 17 maç sonunda 4 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 21 puan topladı. Yeşil Beyazlılar 17 maçta 17 gol atarken kalesinde de yine 17 gol görerek devreyi 21 puan ve 0 averajla 11. sırada tamamladı. Henüz sezonun ilk maçında Fenerbahçe deplasmanında VAR'ın darbesini yiyerek lige başladık. Samet Aybaba ve öğrencileri tam 7 hafta 3 puanla tanışamadı. Bursaspor bu süreçte gerçekten oldukça iyi maçlar çıkardı. Evdeki Kayserispor maçı ile Atiker Konyaspor deplasmanında 3 puanı kaçıran taraf Timsah oldu. Çaykur Rizespor deplasmanında yine VAR devreye girdi. Farka gidecek maç Sakho'nun iptal edilen golü sonrası birden rakibe döndü. Oldukça iyi bir performans sergilenen lider Başakşehir'i sahadan sildikten sonra yine sahadan 1 puanla ayrılan Bursaspor, Demir Grup Sivasspor deplasmanında sezonun en kötü futbolunu oynadı. Adeta tel tel dökülen Yeşil Beyazlılar bu maçtan sonra 8. haftada evinde ağırladığı "kardeş" Ankaragücü'nü tek golle geçerek 2018-2019'un ilk galibiyetini elde etti.

Bu zaferden sonra Bursaspor takım olarak oturmaya başladı. Galatasaray deplasmanında yine 3 puanı kaçıran taraf Timsah oldu. 2. galibiyet iç sahadaki Aytemiz Alanyaspor maçıyla geldi. Kasımpaşa yenilgisi camiada oluşan Avrupa'ya gitme hedeflerini yerle bir ederken, Akhisarspor deplasmanında 2-0 geriye düştükten sonra 4-2'lik zafere giden geri dönüş yeniden umutlarımızı yeşertti. Ancak Bursaspor'un sezonun ilk yarısındaki son galibiyeti 14. haftada iç sahada Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında 2-1'lik mücadele oldu. Timsah ardından evinde Antalyaspor'a yenilirken Evkur Yeni Malatyaspor ile berabere kaldı, Göztepe deplasmanından da 1 puan çıkardı. Ligin en genç ve yeni kurulmuş bir takımı olarak Bursaspor'un ilk yarı performansı tatmin edici olmadı. Ancak ortaya konulan futbol ve takımdaşlık duygusu Timsah'ın ikinci yarıda 21 puandan çok daha fazla puan toplayacağını umut ettiriyor. Şu an zor gözükse de bu takım ilk 5'i zorlayacak ve oralarda kalacaktır...

Okan Kocuk

Harun Tekin'in ayrılmasından sonra kaleyi devraldı. Oldukça iyi başladığı sezonda son haftalarda büyük bir performans düşüklüğü yaşadı ve formayı Muhammed'e kaptırdı.

M.Şengezer

Geçen sene Harun Tekin'in sakatlanmasıyla Süper Lig'de 2 maçta görev almış ve kalesinde güven vermişti. Bu sezon da Aybaba'nın güvenini boşa çıkarmadı. Muhammed'den artık kaleyi almak çok zor.

Barış Yardımcı

Geçen sezondan bu yana Bursaspor'un değişilmezi oldu. Hücümda katkısı tartışılır olsa da defansif olarak her zaman standart bir performans sergilemeye devam ediyor.

Burak Kapacak

Samet Aybaba tarafından en çok şans tanınan genç oldu. Önemli bir potansiyele sahip. Galatasaray karşısındaki oyununu sergilemeye başlarsa ikinci yarıda formayı zorlar.

A.Chedjou

Transfer edildiğinde herkesin aklında soru işareti vardı. Ancak tecrübesi ve ortaya koyduğu karakterle Bursaspor'un defansının bel kemiği oldu.

Ertuğrul Ersoy

Çok genç yaşta kaptanlığa getirildi. Cezalı olduğu maçta tribünlere çıkmasıyla camiayla tam anlamıyla bütünleşti. O da Okan gibi son haftalarda formasını kaptırdı ancak 2. yarı yine Bursaspor'un değişilmezi olur.

Stephane Badji

Sezon başında söz verdiği için araya giren takımlara rest çekti ve Bursaspor'a geldi. Timsah'ın ilk yarıda orta saha yükünü çeken isim oldu.

Jires Kembo

Ne sözleşmesini feshediyor ne de oynamak istiyor. Ancak teknik ekibe ve arkadaşlarına zarar vermediği için Bursaspor'da sağlıklı yaşamaya devam ediyor.

Henri Saivet

Büyük beklentilerle transfer edildi. 10 numarada yaşanan eksikliği gideremediği gibi skora katkı da sağlayamadı.

Tunay Torun

Başakşehir'de uzun süre oynamadı ve kiralık olarak kadroya katıldı. İlk yarı bitmesine rağmen maç eksiği halen hissediliyor. Antalya kampı sonrası önemli güç katar.

Allano Lima

İnanılmaz bir patlayıcı gücü var. Yetenekli olduğu belli ancak çok bencil oynadığı ve ne yapacağı tam belli olmadığı için genelde kulübede kaldı.

Yusuf Erdoğan

Bu sezon taraftarla yıldızı bir türlü barışmadı. Ayrılmayı da kafaya koymuş. İkinci yarıda büyük ihtimalle takımdan ayrılacak.

Çağatay Yılmaz

Çok fazla süre alamadı ancak gelecek vaat ediyor. Antalya kampını iyi değerlendirirse ikinci devrede formayı zorlar.

Jani Atanasov

Genelde son dakikalarda oyuna girdi. Kimse şapkadan tavşan çıkartmasını beklemiyor. Ancak önemli gelişim sağladı. Kiralık olarak gitmesi herkesin işine gelebilir.

Furkan Soyalp

Sezonun başında ilk 11'de görev aldı ancak beklentileri karşılayamadı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Furkan'ın ikinci yarıda forma şansı çok az.

Ramazan Keskin

Gençler arasında fiziksel olarak en sağlam durumda. Badji'nin yokluğunda forma şansı da buldu. Sezonun ikinci yarısında çok daha fazla görev alabilir.

Aytaç Kara

Yeni bir oluşumdaki takımda kendini hemen fark ettirdi. Kaptanlık verilmese de saha içinde liderlik özelliklerine sahip bir oyuncu. Badji ile faydalı bir ikili oldu.

Latovlevici

Transfer olduğunda aynı Chedjou gibi soru işaretleri vardı. Ancak Lato Samet Aybaba'nın değişilmezi oldu ve sol açıkta Timsah'ın itici gücü oldu.

Onur Atasayar

O da sadece kupa maçında forma şansı buldu. Teknik direktör Samet Aybaba'nın planları arasında yer almıyor. Devre arasında yolların ayrılması büyük ihtimal.

Umut Meraş

Bir alt ligden gelmesine rağmen Süper Lig'e adapte olmakta hiç sorun yaşamadı. Sadece Bursaspor'un değil yakında milli takımın da değişilmez sol beki olma yolunda ilerliyor.

Emre Ünver

Sadece kupa maçında forma giydi ancak o da bu sezon büyük gelişim kaydetti. Sezonun ikinci yarısına forma şansı ona da doğabilir.

Santiago Vergini

Geldiği günden bu yana aldığı ücret büyük tartışma yarattı. Üstüne bir de yedek kaldı ancak sabırla çalıştı ve son haftalarda formayı alarak profesyonelliğini ortaya koydu.

Ali Akman

Çok yetenekli. Samet Aybaba'nın ondan beklentisi yüksek ancak fiziksel olarak yeterli durumda değil. Antalya kampı onun için de büyük bir fırsat.

Umut Nayir

Süper Lig tecrübesi çok az. Akhisarspor karşısında attığı goller özgüvenini yükseltti. Malatya maçındaki röveşata golü, forvette ikinci yarı için forma rekabetinin olacağını gösterdi.

Diafra Sakho

Beşiktaş maçında oyuna girip golü atması herkesi heveslendirdi. Ardından güzel performans da sergiledi ancak sonradan form düşüklüğü yaşadı. Ancak yine de ikinci yarı yine forma onu bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.